Canotorii români vor scoate la licitaţie în perioada următoare mai multe trofee, medalii şi obiecte personale, iar fondurile strânse vor fi donate către Crucea Roşie Suceava în lupta cu virusul COVID-19.
„Mai mulţi sportivi din Lotul României de Canotaj, majoritate originari din judeșul Suceava, şi-au unit forţele şi au pus la punct un plan prin care se implică în lupta contra COVID-19. Canotorii organizează o licitaţie online, pe pagina de Facebook – Federaţia Română de Canotaj, iar banii strânşi vor fi donaţi către Crucea Roşie Suceava”, se arată în comunicatul citat.
Iniţiativa aparţine sportivei sucevene Ionela Cozmiuc, dublă campioană mondială de seniori (în 2017 şi 2018) la dublu vâsle, categorie uşoară alături de altă suceveancă, Gianina Beleagă, care, prin acest demers, susţine campania „1cm – Cu toţii în linia întâi” (www.1cm.ro), iniţiată de antreprenorul sucevean Ştefan Mandachi.
Mai multe obiecte cu însemnătate specială pentru sportivi vor fi licitate online, iar banii obţinuţi vor ajunge către cadrele medicale din Suceava, cea mai afectată regiune de COVID-19 din România.
„#Şîeu iubesc Suceava! Este oraşul în care am ales să locuiesc şi i-am dus numele peste tot în lumea aceasta, la numeroase competiţii, la Olimpiada de la Rio şi pe podiumurile Campionatelor Europene şi Mondiale. Acum Suceava şi întreaga Bucovină suferă din cauza pandemiei… Mă alătur şi eu, împreună cu câţiva colegi şi doamna Elisabeta Lipă, campaniei iniţiate de Ştefan Mandachi, ”omul cu faptele, nu cu vorbele”. Te îndemn şi pe tine, care citeşti acest mesaj, să donezi sau să licitezi pentru că doar împreună putem reuşi. Fiecare cm contează”, a declarat Ionela Cozmiuc.
Printre obiectele care vor fi scoase la licitaţie se numără un trofeu donat de colegul meu Florin Lehaci, obţinut chiar anul acesta la Regata Internaţională de lungă distanţă D’Inverno sul Po, Italia (după ce a stabilit un nou record al concursului împreună cu colegii săi din barca de 8+1), un premiu obţinut cu prilejul Galei Canotajului Românesc 2019 de către Maria Tivodariu, dar şi două fotografii semnate Sergiu Bejan şi realizate în inima Bucovinei.
Marius Cozmiuc va scoate la licitaţie două mascote de la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, iar sora lui, Ionela Cozmiuc oferă la licitaţie o mascotă primită în 2017, la Sarasota (USA), atunci când a câştigat pentru prima dată titlul mondial la dublu vâsle categorie uşoară seniori, alături de colega ei Geanina Beleagă.
Sportivii sunt susţinuti în demersul lor şi de Elisabeta Lipă, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, care oferă spre licitaţie un tricou cu emblema federaţiei şi cu autograf.
Obiectele donate de canotori vor fi licitate, pe rând, pe pagina oficială de Facebook a Federaţiei Române de Canotaj, începând de astăzi, 6 mai. Doritorii vor avea la dispoziţie 48 de ore pentru a licita, în secţiunea de comentarii a postărilor, obiectul dorit. Câştigător va fi desemnat cel care va oferi cea mai mare sumă, urmând ca plata să se facă direct în contul Crucii Roşii, iar apoi obiectele licitate vor fi livrate prin curier.
Cu sumele donate se vor cumpăra ventilatoare pulmonare şi echipamente vitale pentru secţiile de Terapie Intensivă, precum şi consumabile şi echipamente necesare pentru lupta împotriva COVID-19.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava