MOPAN Suceava

Canotorii Clubului Sportiv Municipal Suceava şi ai Clubului Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni au început în această săptămână antrenamentele pe apă la baza nautică de pe lacul Şomuz din Fălticeni. De obicei se intra pe apă la finele lunii martie sau chiar în luna aprilie, dar acum au avut noroc de temperaturi foarte ridicate pentru această parte a anului. Cu această ocazie, canotorii celor două cluburi, antrenaţi de Ioan Despa la CSM şi Vasile şi Ana Avrămia la „Nicu Gane”, vor avea mai mult timp să se pregătească pentru primul concurs naţional al anului, Campionatul Naţional de Fond, ce va avea loc la începutul lunii aprilie, la Timişoara, competiţie unde sportivii vor avea de parcurs 6000 de metri. În paralel cu antrenamentele pe apă, canotorii din judeţ vor continua pregătirea pe ergometru, deoarece vor intra în lupta pentru medalii pe 12 martie, la Campionatul Naţional de la Botoşani, aceasta fiind ultima competiţie de ergometru înaintea sezonului pe apă.

„De când sunt eu în canotaj n-am mai început niciodată în luna februarie antrenamentele pe apă, iar acest lucru nu face decât să ne bucure, deoarece avem parte de o perioadă mai mare de pregătire înaintea unui sezon încărcat pe apă. Ne pregătim intens şi pe ergometru, deoarece ne-am propus 6-7 medalii la Campionatul Naţional din martie, şi aici mă refer doar la CSM. Vor urma două competiţii importante pe apă, naţionalele de fond şi o etapă de selecţie pentru bărcile ce vor participa la europenele şi mondialele de juniori, unde sperăm să avem din nou evoluţii cât mai bune”, a explicat antrenorul secţiei de canotaj de la CSM Suceava, Ioan Despa.

Sportivii celor două cluburi au avut în acest sezon şi mai multe concursuri de selecţie pentru lotul României ce va participa la Campionatul European din Lituania, dar şi la cel mondial, următorul şi primul pe apă fiind în luna aprilie, după naţionalele de fond. Campion mondial şi vicecampion european de juniori în 2015 cu barca de 4 fără cârmaci, Cosmin Pascari, de la CSM Suceava conduce detaşat în topul pentru lotul României şi va prinde mai mult ca sigur cel puţin o barcă la cele două concursuri internaţionale. Tot pentru locurile la lot se luptă cu şanse reale şi colegii săi de la CSM Constantin Ştaut, Marian Toma, Alexandru Ciobâcă, campioana europeană de anul trecut la 4 vâsle, Larisa Roşu, şi Elena Dănuţ. CSŞ „Nicu Gane” din Fălticeni are şi el patru sportivi ce luptă cu şanse reale pentru lotul naţional: Cristian Cojocaru, Sebastian Zaharii, Magdalena Rusu şi Gabriela Bordei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava