La sfârșitul săptămânii trecute, la Târgoviște, s-au desfășurat întrecrile din cadrul Cupa României 2021 la înot pentru senioare, tineret și junioare.  Competiția a fost programată în două etape. prima destinată fetelor, cea de a doua băieților.

Suceava a fost reprezentată la acestă competiție de cinci sportive, Antonia Nițu, la categoria senioare, Maria Verciuc, la categoria tineret și Delia Ostafi, Oana Sauciuc și Paula Boleacu la categoria junioare.

La capătul celor patru zile de concurs, sportivele pregătite de profesorul Cezar Moscaliuc au cucerit 15 medalii, una de aur, șapte de argint și șapte de bronz.

Rezultate înregistrate de sucevei la Cupa României:

Categoria junioare

Paula Boleacu – o medalie de aur la 200 Fluture și două de  argint la 100 fluture și 50 bras

Delia Ostafi – două medalii de argint la 200 și 400 liber și două de bronz la 50 și 100 liber

Oana Sauciuc – o medalie de argint la 200 spate

Categoria tineret

Maria Verciuc – o medalie de argint la 100 bras

Paula Boleacu – o medalie de argint la 200 fluture

Delia Ostafi – două medalii de bronz la 200 și 400 liber

Oana Sauciuc – o medalie de bronz la 200 spate

Categoria senioare

Maria Verciuc – o medalie de bronz la 100 bras

Oana Sauciuc – medalie de bronz la 200 spate

”Sunt bucuros că după nouă luni „de navetă” la bazinele din apropierea Sucevei (Fălticeni și Gura Humorului), sportivele sucevene și-au doborât recordurile personale și au urcat treptele podiumului de premiere la Cupa României. Chiar dacă sunt încă „mici” că și vârstă, junioare și anul mic de tineret,  ele au reușit să urce până în clasamentul senioarelor între primele 8 sportive din România. Le felicit și sper ca să continue pe același drum ascendent prin muncă și seriozitate. Din cauza pandemiei cu Covid-19, ritmul și condițiile de pregătire au fost absolut improprii înotul, dar mă bucur că sportivii noștri au rezistat” a declarat profesorul Cezar Moscaliuc.

La aceeași competiție, Cupa României, un parcurs foarte bun l-a avut și înotătoarea  Axentioi Ilinca, legitimată la CSS Gura Humorului, care a obținut două locuri III la categoria junioare în probele de 200 mixt și 200 fluture. Sportiva este pregătită la clubul humorean de antrenorul, Gabriel Pînzaru.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava