Concert pascal
MOPAN Suceava

Sucevenii și-au demonstrat din nou valoarea la Cupa Mondială de canotaj de la Lucerna (Elveția). Sportivii pregătiți la începuturile carierei de Ioan Despa, la CSM Suceava și soții Avrămia, la CSS Fălticeni au făcut parte din toate echipajele medaliate al României. Țara noastră a obținut șase medalii și în clasamentul pe medalii a ocupat locul 7, devansată de Marea Britanie (3-1-1), China (3-0-0), Olanda (2-1-2), Italia (1-3-2), Irlanda (1-3-1) şi Germania (1-2-1).

Aurul a fost obţinut la dublu vâsle feminin, de Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş. Medalia de argint a fost câştigată Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă, la dublu vâsle feminin, categorie uşoară, iar cele de bronz au fost aduse de Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş, la dublu rame feminin, Marius-Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă, la dublu rame masculin, Nicoleta Paşcanu, Elena Logofătu, Cristina-Georgiana Popescu, Roxana-Iuliana Anghel, la patru rame feminin, şi Mihăiţă-Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, la patru rame masculin.

”Îi felicit pe sportivi pentru rezultatele extraordinare obţinute şi de această dată. La Cupa Mondială II de la Lucerna, au avut ocazia să se întreacă cu unele dintre cele mai bune echipaje din lume. Spre deosebire de Europene, aici s-au întâlnit şi cu sportivi din Statele Unite, China, Japonia sau Australia. Au făcut faţă cu brio acestei competiţii grele şi au reuşit să obţină 6 medalii. O medalie de aur, o medalie de argint şi patru de bronz. O performanţă foarte bună!”, a declarat președinta FR Canotaj, Elisabeta Lipă.

”Vremea a fost capricioasă, competiţia acerbă, însă România a urcat de şase ori pe podium. Sunt mândră de ei şi de toate aceste rezultate frumoase! Anul acesta este unul foarte greu pentru ei, dar dau dovadă de tărie, determinare, putere de muncă şi o dorinţă extraordinară de a face performanţă la nivel înalt”, a mai spus Lipă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava