MOPAN Suceava

România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe națiuni la recent încheiatele Campionate Europene de Canotaj pentru tineret. Echipajele tricolore au adus canotajului românesc încă zece medalii, cinci de aur, trei de argint și două de bronz.

Printre remarcații competiției a fost Florin Arteni-Fîntînariu, de la CSM Suceava, care și-a trecut în palmares un titlu de campion european cu barca de patru rame masculin și un titlu de vicecampion european de tineret, cu echipajul de 8+1.

„Este un sportiv tânăr care va ajunge departe dacă muncește serios în continuare. Pentru Florin urmează în curând Campionatele Europene de seniori, care vor avea loc în Polonia, la începutul lunii viitoare. Obiectivul lui principal îl reprezintă însă Jocurile Olimpice din 2021, de la Tokyo, ultima rundă de calificare pentru cea mai importantă întrecere sportivă de pe mapamond urmând să aibă loc în primăvara anului viitor. Avem tințe ambițioase și de aceea sperăm să ne putem baza în continuare pe sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Suceava, de care aveam atâta nevoie”, a declarat antrenorul Ioan Despa.

În afară de Florin Arteni-Fîntînariu au punctat pentru România la Europenele de tineret de Duisburg și alți canotori proveniți din județul Suceava, dar care sunt legitimați în prezent la alte cluburi din țara noastră: Ana Maria Balețchi – aur cu echipajul de dublu rame feminin; Maria Tivodariu și Maria Rusu – aur cu echipajul de patru rame feminin; Dumitru Ciobîcă și Florin Lehaci – aur cu echipajul de dublu rame masculin; Ștefan Berariu și Cosmin Pascari – aur cu echipajul de patru rame masculin; Nicoleta Ancuța Bodnar – aur cu echipajul dublu vâsle feminin; Alexandra Ungureanu – argint cu echipajul patru rame fără cârmaci feminin; Bogdan Sabin Băitoc – argint cu echipajul 8+1 masculin; Larisa Roșu, Andreea Budeanu și Georgiana Tătaru – bronz cu echipajul patru vâsle feminin.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava