Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada de iarnă, canotorii celor trei cluburi din judeţ, CSM Suceava, CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni şi ACS „Nada Florilor” Fălticeni, se pregătesc în sală pe ergometru, un aparat de antrenament care imită secvenţa de mişcări practicată de canotori în barcă, mai mult în ceea ce priveşte efortul fizic, nu şi ca tehnică. În timpul iernii folosirea ergometrului este metoda perfectă pentru menţinerea condiţiei fizice, „canotajul de interior” devenind un sport de sine stătător, cu competiţii organizate pe timpul iernii.

Recent, canotorii din judeţ au debutat în competiţiile oficiale din anul 2018, la Iaşi, la Cupa României de Ergometru, pentru seniori şi juniori, o competiţie desfăşurată în şase centre din ţară, la finalul căreia s-au centralizat rezultatele şi s-au stabilit clasamentele.

Deşi se află într-un proces de schimbare a generaţiilor, secţia de canotaj a Clubului Sportiv Municipal Suceava, coordonată de antrenorul Ioan Despa, a reuşit mai multe locuri pe podium, atât la juniori, cât şi la seniori.

Echipa de patru juniori I formată din Florin Artenie Fântânaru, Flavius Bucătaru şi Georgel şi Ciprian Loghin a câştigat medalia de argint, Marinică Calistru şi Lucian Onea au ocupat locul II în proba de dublu la juniori II. La fete, echipa de patru formată din Paula Filipovici, Petruţa Popa, Georgiana şi Florentina Neculăiasa a ocupat locul III la junioare II, în timp ce Andrei Ciornei a luat argintul în proba de simplu la juniori III.

La seniori, de la CSM Suceava, Giani Anton Florin şi Gabriel Șchiopoaia au câştigat aurul la dublu categorie uşoară, iar Pavel Grigoraş şi Sebastian Prundeanu au luat bronzul în proba de dublu.
„Sunt rezultate mai modeste decât anul trecut, dar pe care le consider bune având în vedere că avem un schimb de generaţii, mulţi dintre juniori fiind în formare, un exemplu fiind echipa de patru fete, care se pregăteşte de şase luni. Alexandru Ciobâcă este în lotul de tineret şi a ocupat locul şase la seniori, categorie la care au fost avantajaţi canotorii cu greutate mai mare. Florin Artenie Fântânaru a realizat un timp foarte bun cu care la simplu ar fi venit pe locul II, timpii realizaţi aici fiind folosiţi în clasamentele naţionale pentru promovarea la loturile naţionale. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul de până acum şi sper să ne ajute şi-n acest an, deoarece avem sportivi în lotul olimpic şi e foarte greu să-i ţii şi să-i susţii în pregătire”, a explicat antrenorul canotorilor de la CSM Suceava, Ioan Despa.

La Cupa României de Ergometru din acest an s-au remarcat şi sportivii celor două cluburi din Fălticeni, Clubul Sportiv „Nicu Gane” şi ACS „Nada Florilor”, pregătiţi de antrenorii Ana şi Vasile Avrămia. Georgiana Moroşanu, de la CSȘ „Nicu Gane”, a reuşit să câştige medalia de argint în proba de simplu la junioare I, în timp ce Andrei Gavril a ocupat locul III la simplu, dar la juniori II, iar Andrei Vasilache a terminat primul, la juniori III. Tot de la „Nicu Gane”, echipa de dublu formată din Andreea Vultur şi Denisa Moşneagu a terminat pe locul III la junioare II.

ACS „Nada Florilor” a avut două locuri pe podium, dar la seniori, un loc III câştigat de Sebastian Adamovici, la simplu categorie uşoară, şi un loc II ocupat de echipa de dublu categorie uşoară, formată din Iulian Pavăl şi Gabriel Vultur.

Pe 12 martie, canotorii din judeţ vor intra din nou în lupta pentru medalii, la Campionatul Naţional de Ergometru, ce va avea loc la Piatra Neamţ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava