Concert pascal
MOPAN Suceava

Cinci dintre canotorii Clubului Sportiv Municipal Suceava și Clubului Sportiv Școlar „Nicu Gane” din Fălticeni se pregătesc pentru Campionatele Mondiale pentru juniori și pentru tineret, competiții ce vor avea loc la finalul lunii iulie și începutul lunii august. Campioană europeană și mondială de juniori, Geanina Beleagă, sportiva pregătită la CSM Suceava de antrenorul Ioan Despa se află în pregătire la Snagov, cu lotul României, cu care va participa în perioada 22 – 27 iulie la Campionatul Mondial de Canotaj pentru tineret, în proba de 4 vâsle.

La baza de la Orșova se pregătesc alți patru sportivi din Suceava și Fălticeni, canotori ce sunt pregătiți la Centrul Național Olimpic de la Fălticeni de antrenorii Ioan Despa și Vasile Avrămia. În cantonamentul lotului național de juniori se află Cosmin Pascari și Valentin Porcos, de la CSM Suceava, primul pregătindu-se pentru proba de 4 rame, în timp ce al doilea este în cărți pentru barca de 4+1. Tot la Orșova sunt în pregătire și colegii lor de la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni, Mihai Ianoș și Ciprian Tudosă, primul aflat în pregătire pentru mondialele de juniori în barca de 4+1, în timp ce al doilea se pregătește cu barca de doi fără cârmaci pentru Festivalul Olimpic al Tineretului, concurs ce va avea loc în China.
La finalul săptămânii viitoare, la Orșova va avea loc Cupa României la Canotaj pentru juniori, competiție la care participarea sportivilor de la cele două cluburi din județul Suceava este incertă. Astfel, dacă la lotul național se pregătesc cu bărcile federației, la competițiile naționale sucevenii și fălticenenii sunt obligați să concureze cu bărcile de la clubul de care aparțin, iar acestea din urmă nu mai au posibilități de a transporta materialele.

„La Cupa României vom participa doar dacă vom găsi să împrumutăm bărci de la alte cluburi din țară, deoarece clubul nu mai are bani să transporte bărcile la Orșova. Mai important decât Cupa României va fi Campionatul Național de Juniori, ce va avea loc la Iași în perioada 14 – 17 august, urmat de selecția pentru lotul național de juniori, tot la Iași, în perioada 22 – 23 august. Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Suceava pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în desfășurarea activității noastre”, a declarat antrenorul secției de canotaj de la CSM Suceava, Ioan Despa, cel ce se află în acest moment în pregătire la Orșova.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava