Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria municipiului Suceava face un gest de omenie pentru un cetățean care traversează un moment greu în viața sa. Municipalitatea acordă un ajutor de urgență în sumă de 10.000 de lei lui Ioan Leon Melenciuc, domiciliat pe strada Dobrila Eugen, nr.8, pentru a-și crește cei șase copii minori după ce mama lor a murit recent la nașterea prin cezariană a doi dintre ei.

Din ancheta socială, reiese că Ioan Melenciuc a avut o relatie de concubinaj cu Iriciuc Niculina, din anul 2004, relație din care au rezultat șase copii, în prezent toți minori. Niculina Iriciuc a decedat in data de 22 octombrie 2021, ca urmare a diagnosticului – accident vascular cerebral hemoragic, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică și eclampsie formă gravă.

Aceasta se afla în luna a opta de sarcină când a fost preluată cu ambulanța de la domiciliu și transportată la Spitalul Județean Suceava, unde a fost supusă unei
intervenții de cezariană, întrucât agravarea stării sale de sănătate punea în pericol viața celor doi prematuri. Ulterior, a fost transferată către secția Neurochirurgie din cadrul aceleeași unități spitalicești, unde a suferit o intervenție chirurgicală la nivelul creierului, urmată de deces, la două  zile de la data acestei ultime intervenții.

În prezent, cele două fiice, născute prematur, Melenciuc loana și Melenciuc Maria, se află intemate în cadrul Secției Neonatalogie, Compartimentul de Prematuri a Spitalului Județean Suceava, fiind monitorizate și beneficiind de îngrijirii de specialitate. Acestea vorputea beneficia, în momentul externării, de serviciile Creșei nr.l Suceava, în regim intern, până la vârsta de trei ani. Măsura va fi posibilă cu sprijinul oferit de Serviciul Autoritate Tutelară din cadrul Direcției de Asistență Socială al Primăriei municipiului Suceava, dacă familia se va exprima în acest sens și dacă Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, prin serviciul de
specialitate, nu va dispune alte măsuri.

În momentul de față ceilalți patru copii minori se află în întreținerea tatălui, care își asumă sarcinile parentale ce-i revin, acesta fiind susținut în procesul de creștere și educare al copiilor de mama sa, Melenciuc Dochița în vârstă de 75 de ani.

În cadrul familiei, unul dintre minori, Melenciuc Nicușor, prezintă probleme de sănătate, fiind încadrat în gradul de handicap accentuat. Este monitorizat periodic la Cabinetul de Neuropsihiatrie Infantilă și dependent de tratament medicamentos.

Cu privire la situația familiei Melenciuc s-a sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava prin Serviciul Intervenție în Regim de Urgență în domeniul asistenței sociale. Urmare a acestei solicitări s-a efectuat ancheta socială luându-se printre altele următoarele măsuri: acordarea unei prestatii financiare în cuantum de 500 lei, o singură dată pe an, acordarea mesei la Cantina de Ajutor Social – 4 porții, asigurarea lunară a necesarului de lapte praf și găzduire, hrană, îngrijire și asistență medicală în regim intern până la vârsta de 3 ani la Creșa nr. 1 Suceava pentru cei doi copii minori aflați la Compartimentul de Prematuri al Spitalului Județean Suceava.

Sprijin de 10.000 de lei de la Primăria Suceava pentru un tată ca să-și crească cei șase copii minori după ce mama lor a murit, 7.8 out of 10 based on 8 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (8 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava