Concert pascal
MOPAN Suceava

Atrea, lider pe piața sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură, a implementat soluțiile sale în cadrul stadionului Rapid Arena din București.

Atrea a livrate peste 40 de centrale de tratarea aerului, cu debite cuprinse între 500 și 6000 m3/h. Unitățile sunt destinate spațiilor închise precum loje, vestiare, săli de tratament, săli de fitness și alte camere interioare.

„În acest moment, lucrarea este în curs de execuție, partea de loje fiind aproape gata, iar în curând se vor monta tribunele. Aparatele utilizate sunt cu montaj interior, iar construcția compacta a făcut posibilă montarea lor într-un spațiu mic, în plafonul fals. Prin această metodă am reușit să salvăm spațiu util care poate fi destinat altor echipamente”, a declarat Dorin Salamac, director general Atrea România.

Sistemele Atrea au fost proiectate conform normativului European ErP 2018, astfel ventilarea asigură un grad ridicat de confort cu o eficiență mare de recuperare a căldurii. De asemenea, unitățile îndeplinesc standardele Regulamentului Comisiei Europene nr. 1253/2014 în ceea ce privește cerințele de proiectare ecologică pentru unitățile de ventilație. Cel mai important este că soluția implementată asigură extracția aerului viciat din încăperi, furnizând în permanență aer proaspăt în interior, care este încălzit cu căldura aerului extras, deci fără consum suplimentar de energie.

Arena va fi finalizată până la sfârşitul lunii mai și va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri, iar costul lucrării este de peste 39 milioane de euro.

Sistemele Atrea, implementate la stadionul Arcul de Triumf din București

Și în cadrul stadionului  Arcul de Triumf au fost livrate șase centrale de tratarea aerului care asigură aer proaspăt în zona de vestiare, loje, spații medicale și tratament.

Soluția pe care o oferă sistemul de ventilație Atrea este una care, pe lângă faptul că aerisește încăperea şi aduce un aer proaspăt şi curat în interior, reduce costurile de întreținere cu 25%. Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură asigură o aerisire permanentă și controlată a interiorului. În plus, spre deosebire de un sistem de ventilaţie tradiţional, Atrea nu doar aeriseşte încăperea, ci şi extrage aerul viciat prin grilele de ventilație.

Stadionul Tineretului Arcul de Triumf este unul dintre cele mai moderne stadioane din Europa. Costul total este de aproximativ 25 milioane de euro, având o capacitate de 8.207 locuri.

Specialiştii Atrea recomandă implemetarea sistemelor de ventilaţie cu recuperare de căldură în toate spațiile cu trafic intens, fiind cea mai eficientă soluţie de ventilaţie din punct de vedere sănătate, energie și confort.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava