Concert pascal
MOPAN Suceava

Spectacole ce au avut premiera în cadrul stagiunii 2017 – 2018

1. Premieră D’ale Carnavaluluide de L.Caragiale, regia Tudor Lucanu , 14.09.2017

2. Premieră Kebab de Gianina Cărbunariu, regia Daniel Iordan , 20.10.2017

3. Premieră 3 Surori de A.P.Cehov, regia Catinca Drăgănescu, 14.11.2017

4. Premieră Mimesis, regia Daniel Iordan, 28 01.2018

5. Premieră Sub apă de Carmen Ella Greenhill , regia Sebastian Marina, 03.03.2018

6. Premieră Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu, regia Anca Bradu, 12.05.2018

Evenimentul premium al stagiunii 2017- 2018 este festivalul nostru: Zilele Teatrului Matei Vișniec, ediția 2018, s-au încheiat cu un bilanț predictibil. Este vorba de un succes, atât în privința actului artistic, cât și a numărului de spectatori care au ales, vreme de 9 zile, să se bucure de teatru. Ne-au fost alături mii de suceveni și s-a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că pofta vine mâncând. Interesul publicului este în considerabilă creștere și vă asigurăm că satisfacerea nevoii de teatru este misiunea asumată a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

Organizată în perioada 12–20 mai 2018 și dedicată Centenarului Marii Uniri, ediția din acest an a festivalului a celebrat unirea prin teatru, avându-l ca invitat special pe dramaturgul Matei Vișniec.

În cifre, Zilele Teatrului Matei Vișniec, ediția 2018, înseamnă 2 orașe gazdă – Suceava și Rădăuți, 17 trupe de teatru de stat și independente, din România și Republica Moldova. Maratonul de teatru a inclus 24 de spectacole în 56 de reprezentații, cu peste 150 de actori participanți, pe 3 scene mari (Teatrul Municipal Matei Vișniec Suceava, Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava  și Auditorium Joseph Schmidt, USV) plus alte spații neconvenționale precum Uzina de Apă, esplanada Casei de Cultură, autobuzul, automobilul sau Iulius Mall.

Au participat: Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Teatrul de Comedie București, Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău, Teatrul Național „Eugene Ionesco” Chișinău, Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” Chișinău, Teatrul Republican „Luceafărul” Chișinău, Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani, Teatrul „Aureliu Manea” Turda, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați, Teatrul „Jean Bart” Tulcea, Teatrul Profesioniștilor Independenți, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale București, Teatrul studențesc Fabulinus (Universitatea Ștefan cel Mare Suceava) și Crina Zvobodă.

Zilele Teatrului Matei Vișniec, ediția 2018, a oferit publicului sucevean cu generozitate spectacole de toate genurile și pentru toate categoriile de spectatori. Municipalitatea a ales să facă astfel un cadou comunității, intrarea la spectacole fiind liberă. Toate aceste eforturi au fost răsplătite cu prezența a peste 8.000 de spectatori.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava