MOPAN Suceava

Președintele organizației județene a PSD, senatorul Ioan Stan, a criticat în cadrul unei conferințe de presă prestația guvernului liberal la mai bine de o lună de la instalare prestație care a făcut ca agenția de rating Standard&Poor`s ”să retrogradeze perspectiva României de la o economie stabilă în guvernarea PSD la o economie negativă în guvernarea PNL”. Stan a arătat că s-a ajuns aici ca urmare a afirmațiilor ”iresponsabile” ale ministrului de finanțe, Florin Cîțu, potrivit cărora ”econonmia romănească se află în prăpastie și că a găsit o contabilitate dublă de stil mafiot”.

”Cum să nu se întâmple ecest lucru când domnul Cîțu a spus că deficitul României la sfârșitul anului datorită guvernării PSD va fi de 3,7% ca mai apoi să-l ducă la 4,1%, pe urmă la 4,3% ajungând la 4,7% hotărându-se până la urmă domnul Cîțu la 4,3%. În condițiile în care doar într-o lună împrumuți 10 miliarde de lei dublu cât împrumuta PSD-ul și cu o dobândă substanțial mai mare. Asta în condițile în care anunți că anul vitior datoria publică a României va crește de la 35% la 45% revenind a doua zi și spunând că e o eroare că de fapt e 40%. Cum PSD a scăzut această datorie publică de la 37,5% la 35% nu poți săp vii să faci afirmația că într-un singur an împrumuți 200 de miliarde de lei”, a arătat Ioan Stan care a adăugat: ”Eu îmi aduc aminte că dumealor vorbeau la un moment dat că PSD a amanetat viitorul copiilor. Să vă spun eu. Ciuma galbenă dacă ei vorbea de noi ca cuma roșie, a fost cea care prin anii 1600 a înjumătățit populația Europei iar acum de gând să înjumătățească PIB-ul României. Ce înseamană acest lucru? Dobânzile la împrumuturile pe care le ia Guvernul vor fi mult mai mari, investitorii străini nu vor mai veni pentru că economia negativă nu este atractivă sau cursul valutar va crește deosebit de mult”.

”Având în vedere că și la moțiunea simplă domnul Cîțu a primit un vot negativ cred că era normal ca să-și prezinte demisia de onoare”

Ioan Stan consideră că ministrul de finanațe trebuia să-și dea demisia de onoare mai ales că inițial a fost respins a audierea în comisiile de specialitate și mai nou a trecut și mițiunea simplă împotriva sa. ”Având în vedere că și la moțiunea simplă domnul Cîțu a primit un vot negativ cred că era normal ca să-și prezinte demisia de onoare. Dacă totuși ne armonizăm cu legislația europeană și cu practicile europene ar fi trebuit să ia măcar exemplul prim minsitrului Finlandei care în plină derulare a președinției a Consiliului European și-a dat demisia. Ce să mai spun despre afirmația domnului președinte Klaus Werner Iohannis care a spus că această moțiune a PSD este o golăneală. Întreb și eu în condițile în care orice moțiune simplă sau de cenzură este un act democratic sau un drept constituțional cum poți să spui acest lucru? Afirmația domnului preșdinte este de fapt o golăneală”, a mai spus președinele PSD Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava