MOPAN Suceava

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, senatorul Ioan Stan, a ţinut să clarifice printr-un comunicat de presă aspecte legate de eronata înțelegere a unor demersuri guvernamentale. Au fost abordate probleme referitoare la fiscalizarea contractelor de muncă cu timp parțial, trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat sau situaţia cumpărătorilor de mașini poluante. Pentru a înţelege exact nuanţele redăm integral comunicatul liderului judeţean al social democraţilor.

„Din respect pentru electoratul care ne-a votat, pentru cel care nu ne-a votat, ca și pentru electorii care nu au votat deloc, încerc să clarific aspecte legate de eronata înțelegere a demersurilor guvernamentale în transpunerea în fapt a programului de guvernare adoptat de Parlament. Sunt politicieni care nu pot accepta acțiunile Guvernului ca fiind menite să asigure românilor siguranța zilei de azi ca și a celei de mâine incluzând condiții decente de sănătate, instruire, protecție socială. Dimpotrivă, le văd ca pe măsuri destinate prăbușirii nivelului lor de trai și se erijează în apărători ai drepturilor acestora.

Recent, un astfel de demers a încercat să-și facă drum spre conștiința sucevenilor și cred că ar fi încorect să-l lăsăm să încerce chiar dacă nu-l crede nimeni. Astfel, se deplânge în textul cu pricina situația cumpărătorilor de mașini poluante. Las la o parte faptul că acele achiziții nu erau, de cele mai multe ori înmatriculate în România privând astfel bugetul de stat de sumele pe care cumpărătorii onești le achitau. Am fost pur și simplu invadați de autoturisme demne de muzeu, înmatriculate în Bulgaria ori în alte părți, dar ,repet, nu în România. Numai în perioada 1.01 – 1.09.2017 au intrat în țară cu 80% mai multe mașini decît în aceeași perioadă a anului trecut. La un așa volum de achiziții calitatea aerului este net pusă în pericol de motoarele poluante și perclitarea sănătății noastre primează în logica oricui este de bună credință .

Se mai face referire în această încercare de mistificare a eventualilor cititori la fiscalizarea contractelor de muncă cu timp parțial, deplângându-se impozitarea respectivilor angajați. Combaterea muncii la ,,gri,, care motivează măsura respectivă, faptul că angajatorii, în încercarea de a reduce sarcina fiscală, încheie contracte de muncă cu timp parțial deși activitatea desfășurată de angajat presupune un program normal de muncă nu este considerat important pentru autorii declarațiilor cu pricina. Deasemeni, nici un cuvânt despre categoriile de angajați cu astfel de contracte și care sunt exceptate de la impozitare. În mare, astfel de afirmații creează impresia unei lecturi superficiale a textului încriminat.

Mai departe și mai agresiv se face vorbire despre trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. La fel ca și în aspectele relevate anterior, inițiativa este condamnată integral din false considerente de suplimentare a birocrației și de mărire a sarcinii fiscale. Se eludează, cu bună știință reducerea cotelor cumulate ale contribuțiilor sociale obligatorii de la 39,25% la 37,25% și reducerea numărului acestora de la 9 la3, scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10 %, majorarea nivelului venitului lunar brut în funcție de care se acordă deducerea personală, revizuirea modului de impozitare al IMM-urilor care relizează venituri de la 500.000 la 1.000.000 euro și care plăteau până acum 16%, la 1% pe veniturile realizate. Foarte important și deasemeni nebăgat în seamă, O.G. transpune în legislația românească prevederile Directivei 2016/1164 a UE pentru combaterea externalizării profiturilor companiilor multinaționale.

Acestea fiind zise, deși sunt de acord cu faptul că este dreptul democratic al fiecărui cetățean la propria opinie și că este în practica oricărei opoziții încercarea de a împiedica acțiunila guvernanților, am convingerea că nu este nimic constructiv în demersuri ca cel de mai sus. Cu atât mai mult cu cât ele sunt practicate de exponenți ai unor regimuri politice de tristă amintire.

Afirm aceasta fiind convins că nici un român nu a uitat și nu poate uita cine a tăiat pensiile și salariile, indemnizațiile și alocațiile, cine a închis spitale și a împovărat țara cu împrumuturi înrobitoare. Cine guverna atunci, nu suficient de demult pentru a spera în uitarea celor loviți? Vă aducem aminte cutremurați de aceste lucruri căci memoria lor este dureros de trează și sancționarea electorală a celor care au promovat acest mod de a guverna a fost pe măsură.

Poate încercăm totuși să fim serioși !”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava