Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că în mod surprinzător, coaliția de guvernare formată din PNL, USR-Plus și UDMR a ales să-l propună ca prim-ministru al României pe cel mai prost ministru al finanțelor pe care l-a avut țara noastră în ultimii 30 de ani. Ioan Stan a spus că Florin Cîțu are deja renumele de „gropar al economiei naționale”, iar nominalizarea sa pentru funcția de premier seamănă mai mult cu un act de sinucidere politică a partidelor din coaliția de guvernare. „Cu toate acestea, problema nu este că noul CDR a ales din prima clipă să se sinucidă politic, ci că în urma acestei decizii, România are cel mai mult de pierdut, o dovadă în acest sens fiind felul catastrofal în care Florin Cîțu a condus finanțele publice”, a precizat Ioan Stan. El a arătat că în mandatul său de ministru al finanțelor, Florin Cîțu a înglodat țara în datorii, cu dobânzi uriașe împrumutând nu mai puțin 30 de miliarde de euro în ultimele 13 luni.

„A distrus PIB-ul țării, acesta scăzând cu 5,7 miliarde euro, respectiv 27 miliarde lei în 2020, față de 2019. Din cauza lui și a guvernului Orban, 140.000 de persoane au intrat în șomaj tehnic în fiecare lună și în total 1,4 milioane de români au trecut prin acest tip de șomaj, iar perioada noiembrie 2019 – august 2020, au dispărut din economie 82.800 de locuri de muncă și tot atâtea familii au suferit pierderi de venituri. Din cauza sa și a colegilor săi liberali, deficitul comercial a ajuns la 13 miliarde de euro, cu 1 miliard de euro mai mult față de anul trecut. O gaură mai mare decât deficitul comercial din întregul an 2017”, a declarat președintele PSD Suceava. Ioan Stan a precizat că acestea sunt numai câteva din „realizările” acestui „profesionist” care urmează să conducă Guvernul României.

„Având în vedere cele prezentate mai sus, este firesc să ne întrebăm cu ce încredere mai pot să privească românii spre viitor știind că un om care a dovedit că este un monument de incompetență urmează șă-i conducă din postura de premier? De altfel, românii au demonstrat la vot că nu mai au încredere în PNL și oamenii săi. Numai că pentru președintele Iohannis nu contează nici voința românilor, nici Constituția țării, preferând să învestească un guvern al dezastrului decât să respecte votul electoratului”, a încheiat Ioan Stan.

Stan: Coaliția PNL, USR-Plus și UDMR l-a propus premier pe cel mai prost ministru al finanțelor pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava