Concert pascal
MOPAN Suceava

Conferința de presă de marți a președintelui Klaus Iohannis, l-a determinat pe liderul județean al PSD, senatorul Ioan Stan, să-și pună întrebarea ”Al cui președinte este Klaus Johannis?”. O întrebare pe care a dezvoltat-o într-un comunicat de presă pe care îl redăm integral în continuare:

”Tot ce se întâmpla ,,rău” în accepția aceluiași președinte este din vina PSD, la a cărui dispariție visează președintele de ani de zile, pentru că nu este, în mod categoric și președintele românilor membri sau simpatizanți  ai acestui partid”

”După conferința de presă a președintelui României de ieri, 28 aprilie, o întrebare mă preocupă obsedant. Al cui președinte este Klaus Johannis? Al tuturor românilor așa cum s-ar cuveni? Avem un președinte de țară sau un președinte de partid în fruntea țării? Nici nu mai are rost să ne întrebăm câtă vreme președintele are partidul său, executant servil al tuturor ,„gândirilor” prezidențiale. Succint, tot ce face guvernul Orban, fiind după declarațiile făcute de președinte, în perfectă colaborare cu însuși președintele, este onorabil, lăudabil, corect și spre binele românilor. Tot ce se întâmpla ,,rău” în accepția aceluiași președinte este din vina PSD, la a cărui dispariție visează președintele de ani de zile, pentru că nu este, în mod categoric și președintele românilor membri sau simpatizanți  ai acestui partid.

PSD este partidul căruia acest președinte i-a cerut votul pentru a-și promova partidul său. Acum același președinte acuză PSD de toate neputințele guvernării Orban. Pentru că neputințele de care vorbesc sunt evidente pentru oricine nu se teme adevăr.

Adică tăierea bugetului Ministerului sănătății cu 20% se făcea în virtutea faptului că stocurile de materiale erau zero, din vina PSD, desigur. Insinuările făcute cu seninătate de același președinte, despre ,,demitizarea” unei oarecare răceli, erau decise tot de neglijențele PSD? Faptul că și în luna martie, deși iminența pandemiei se contura încă din decembrie anul anterior, preocuparea de bază a președintelui și a guvernului său era pentru organizarea de alegeri anticipate vizând tot înfrângerea definitivă a PSD.

Cred că este clar pentru toată lumea de ce trebuie distrus acest PSD. Pentru măsurile așa zis populiste pe care guvernul Orban nu va fi în stare să le îndeplinească niciodată. Pentru că îndrăznește să întrebe ce a făcut același guvern cu sumele uriașe împrumutate pe seama poporului român și cheltuite numai ei știu pe ce. Pentru că cere însistent să se adopte un program de reanimare a economiei României aceasta însemnând de fapt producție, locuri de muncă, încasări bugetare, alocări de bugete suplimentare acolo unde este nevoie. Pentru că nu acceptă ca premierul să sfideze Parlamentul. Pentru că întreabă ce se întâmplă cu dublarea alocațiilor la copii și mărirea pensiilor. Pentru că a votat legea amânării plății ratelor la creditele bancare pentru persoanele fizice și juridice. Pentru că a votat legea suspendării plății utilităților.

Se demonstrează deci, în acest fel de către președinte, vinovățiile pentru care pune PSD la stâlpul infamiei. Odată stabilit vinovatul nu mai are rost să ne întrebăm de ce se face vorbire în SUA ca și în Europa despre corupția în România în legătură cu achizițiile publice, despre numărul uriaș de amenzi practicate asupra populației, din care un procent semnificativ nu vor fi încasate niciodată, pentru vinovății nesemnificative.Vom primi același răspuns pe care l-a dat președintele tuturor întrebărilor pertinente puse la suspomenita conferința de presă. Adică ni se va spune ,,vom aprecia la momentul respectiv, nu vom proteja vinovații, nu e cazul să dicutăm acum” și altele de aceeași măsură. Câtă vreme președintele nu se sfiește să-l facă mincinos pe Ministrul Educației  francez, își poate imagina cineva că se va jena să ne mintă pe noi?

În aceste condiții, culpabilizarea permanentă și neobosită a PSD de către președinte capătă aspecte de maladie incurabilă și este pe cât de nedreaptă, pe atât de primejdioasă chiar pentru domnia sa, care și-a pierdut în mod iremediabil credibilitatea”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava