Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe data de 1 iunie, din curtea USAMV Timișoara se dă startul în a doua etapă ROMÂNIA VĂZUTĂ DIN TRACTOR, traseul care o poartă pe jurnalista Patricia Pop la volanul tractorului prin vestul țării, pentru a promova agricultura, turismul și gastronomia locurilor prin care va trece. Dacă anul trecut a călătorit 600 de km la bordul unui tractor ARBOS de 140 CP, străbătând 7 județe, pentru a vizita fermieri mari și mici producători agricoli din sudul țării, anul acesta temerara jurnalistă va testa un tractor New Holland de 175 CP în vizitele ei prin județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare. Prima etapă a fost “o recoltă bogată de povești și emoții, o delegație transformată în expediție, o sarcină de serviciu tratată ca o experiență de viață. Am întâlnit români adevărați, oameni care pot constitui o inspirație pentru noi toți”, spunea Patricia la finalul traseului de anul trecut.

De data aceasta, timp de 30 de zile va filma împreună cu echipa ei în ferme de cultură mare, pe la crescători de animale, cultivatori de fructe, viticultori și mici întreprinzători din agroturism. Programul va include aproape zilnic cel puțin două vizite în ferme, pentru a discuta cu agricultorii și o sesiune de gătit, pentru că Patricia își dorește să scoată la lumină și vechile rețete ale comunităților pe care le va cunoaște. “Sunt zile în care voi merge cu tractorul 20-60 km, dar vom avea multe filmări. Ne așteaptă un maraton de întâlniri și experiențe minunate. Chiar și în zilele de odihnă vom avea parte de momente inedite. Spre exemplu, după a doua săptămână de traseu, avem pregătită o excursie ecvestră. Cu sprijinul RNP Romsilva și Cai de Rasă, lăsăm pentru o zi caii putere, pentru a merge călare până în Parcul Natural Lunca Mureșului, unde sperăm să mai avem energia de a pluti cu caiacele pe Mureș. Și dacă nu va fi așa, tot ne vom relaxa alături de invitații noștri la un foc de tabără și o mâncare gătită la ceaun”, a declarat Patricia acum, la doar câteva zile înainte de plecare.

Proiectul care își propune să promoveze România, include în acest an și ferme de bivoli și bizoni, o cultură bio, vizită la o cramă cu vinuri medaliate, un popas în zona unde se gătesc celebrele plăcinte de Turnu, pâinea de Pecica, pâinea cu cânepă și prin bucătăriile a patru naționalități care conviețuiesc în pace pe meleagurile Banatului. Pentru ca în final, expediția organizată și condusă de Patricia Pop să se răsfețe la un party în stil maramureșean la Negrești Oaș.

Întregul demers jurnalistic va fi filmat de o echipă de 5 profesioniști și va fi postat atât în online, pe canalul de YouTube JURNAL AGRICOL DE CALATORIE, fondat de Patricia, pe pagina de Facebook și Instagram ROMANIA VAZUTA DIN TRACTOR, cât și pe TV. Începând din 4 septembrie, pe grila de toamnă a postului AGRO TV, emisiunea ROMÂNIA VĂZUTĂ DIN TRACTOR va putea fi urmărită în fiecare vineri de la orele 22.00 și în reluare duminica de la 13.30 și 23.30.

“Pe lângă toate materialele care vor ajunge pe TV, zilnic vom livra conținut interesant și inedit comunității noastre din online, prietenilor care urmăresc canalul de YouTube și pagina de Facebook. Avem în echipă un om dedicat materialelor „behind the scenes”. Veți vedea ce înseamnă această aventură și din spatele camerei de filmat. Personal voi încerca zilnic să fac câte un mic rezumat care să apară la știrile de seară de pe Agro TV, astfel încât continuu să știți ce facem și unde am ajuns”, a declarat prima femeie care traversează țara la volanul unui tractor.

Pentru realizarea traseului din acest an jurnalista va avea sprijinul companiilor Syngenta, Agroconcept, , Euralis, Carmeuse, BHS Bio Inovation, Expert Agribusiness, Angelo, Sopema, Elsit, Groupama Asigurări, SIXT, USAMV TM, RNP Romsilva, AGRO TV.

“Îmi doresc nespus ca România să renască, ca fiecare om să fie un mesager pentru ea. Simt că fac ceea ce pot face din postura mea de jurnalist, dar fiecare poate, în felul său, să vorbească de bine despre țară. Țara asta suntem noi, oamenii, iar cei care ne sunt alături au înțeles acest mesaj”, spune Patricia chiar înainte de a pleca.

#RomâniaVăzutăDinTractor

#CumpărăDeLaRomâni

#RomâniaRenaște

Start în a doua etapă pentru ROMÂNIA VĂZUTĂ DIN TRACTOR, 6.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava