Concert pascal
MOPAN Suceava

Viitorul oricărei țări este determinat de nivelul sistemului educațional din prezent. Sistemul de învățământ are obligația să se adapteze inteligent la nevoile societății și să capete în permanență abilitatea de a atrage pe cei tineri către cunoaștere. Întrebarea care ar trebui să suscite interesul tuturor profesorilor este ce metode educative sunt potrivite pentru tinerii din prezent.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României vine în întâmpinarea acestei provocări continue și continuă și în 2023 Programul WEBDIDACTICA Educațional, care se adresează tuturor cadrelor didactice sau celor care lucrează în domeniul educației.

Cei mai importanți specialiști din domeniul educației, invitați la prima conferință din acest an care se va desfășura pe 25 ianuarie, vor prezenta principalele metode alternative de învățare și exemple de activități, prin care, cadrele didactice vor avea ocazia să-și îmbogățească experienţa în lucrul cu copiii și calitatea actului didactic.

Tema conferinței Webdidactica este: ”Modelul tradițional și Modele educaţionale alternative – perspective multiple ale unei educații moderne, care răspund nevoilor actuale ale copiilor şi ale comunităţii educaţionale”, reprezentând un schimb de experienţă atât în domeniul conţinuturilor ştiinţifice ale fiecărei alternative, cât şi al bunelor practici care vizează învăţarea interdisciplinară.

Înscrierile pentru conferință se pot face prin completarea unui formular disponibil pe fundatiadanvoiculescu.ro. 

Practicieni Montessori și Waldorf, printre speakerii prezenți la conferință

Speakerii prezenți la conferință vor prezenta strategii şi practici care aparţin celor mai cunoscute sisteme educaționale alternative implementate, cu succes, în învățământul din întreaga lume, dar și în România: Freinet, Montessori, Planul Jena, Step by Step, Waldorf, Pikler, dar și sistemul internațional (UK).

În cadrul conferinței vor fi prezentate caracteristici specifice fiecărei alternative educaționale, dar şi puncte comune în domeniul strategiilor didactice, precum și tehnici specifice utilizate la clasă, într-un schimb de bune practici, oferind perspective multiple pentru valorizarea alternativelor educaționale.

Scopul conferinței este acela de a oferi instrumente de lucru utile atât pentru practicienii din învăţământul tradiţional, cât şi din cel alternativ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava