MOPAN Suceava

Tineri antreprenori din 16 țări din Europa au participat la Lisabona la competiția JA European Enterprise Challenge 2015

Studenții români au câștigat premiul ”Cisco Technopreneurship Award” în cadrul competiției European Enterprise Challenge 2015. Aflat în competiție cu 23 de companii din 16 țări europene, start-up-ul VisionBot a obținut premiul oferit de Cisco cu o soluție de tehnologie inovatoare.

VisionBot este un robot de tip pick and place care poate ajuta milioane de ingineri, inventatori, profesioniști din domeniul tehnologie, studenți și antreprenori să producă gadget-uri și echipamente electronice la ei acasă. Fondatorul VisionBot a realizat robotul pornind de la realitatea că multe invenții și device-uri electronice rămân la stadiul de prototip și dispar pentru că autorii lor nu își permit să cumpere echipamente costisitoare care să le susțină producția.

Sunt foarte fericit că am câștigat premiul Cisco Technopreneurship, pentru că acum avem oportunitatea de a învăța mai mult. Folosind cunoștințele și instrumentele Cisco, putem dezvolta mai departe robotul VisionBot și compania”, a spus Ionuț Budișteanu, fondatorul VisionBot.

În perioada 1-4 iulie, peste 90 de studenți au intrat în competiția JA European Enterprise Challenge 2015 cu start-up-urile lor, după ce au participat la programul de educație antreprenorială JA Start-Up și s-au calificat la nivel național.

În ultimii 12 ani, peste 115.000 de studenți din Europa au urmat programul Start Up, o inițiativă a  JA Europa care implică anual peste 14.000 de tineri de la 300 de facultăți, oferindu-le oportunitatea să experimenteze înființarea și dezvoltarea unui business.

Premiul Cisco Technopreneurship aduce recunoaștere studenților care folosesc tehnologia în mod creativ și inovator, demonstrând că start-up-urile lor sunt sustenabile, viabile și au potențial de dezvoltare. Echipa câștigătoare este invitată să viziteze incubatorul de start-up-uri Cisco din Viena, Austria, care susține antreprenori aflați la început de drum să își dezvolte ideile de business. Cisco dorește să inspire tinerii talentați din Europa și să le ofere o mai bună înțelegere a ecosistemului digital antreprenorial, precum și instrumentele cheie cu care să își dezvolte cu succes proiectele.

Conectarea oamenilor, a proceselor, a datelor în rețea transformă business-uri, operațiuni și cariere. Acesta este <<Internetul Tuturor Lucrurilor>>.” Scopul nostru este să încurajăm tinerele talente europene să profite de oportunitățile create de această revoluție digitală”, a spus Piotr Pluta, Senior manager Cisco Corporate Affairs EMEAR.

Parteneriatul dintre Cisco și JA Europe are ca obiectiv dezvoltarea antreprenoriatului în sectoarele aflată în plină creștere, sprijinind tinerii să creeze companii și locuri de muncă în piețele viitorului.

Programul Start Up propulsează studenții mai departe, ajutându-i să-și consolideze încrederea în ei și abilitățile de business, dându-le posibilitatea să-și transpună ideile în realitate. Cu sprijinul partenerilor noștri și al voluntarilor din business, reușim să conectăm universitățile și ecosistemele antreprenoriale, reducând în mod eficient decalajul dintre abilitățile tinerilor și cerințele de pe piața muncii, decalaj resimțit adesea de tinerii europeni”, a spus Caroline Jenner, CEO JA Europe.

####

Despre JA Europe

JA Europa este cel mai mare furnizor de programe de educație antreprenorială din Europa, implicând în 2014 peste 3,2 milioane de tineri din 39 de țări. Organizația a fost fondată în 2001, prin fuziunea dintre  Young Enterprise Europe și Junior Achievement International Europe. JA lucrează împreună cu sectorul educațional și cu cel de business pentru a furniza tinerilor din școli, licee și universități experiențe care-i ajută să-și însușească abilitățile și competențele de care au nevoie pentru a reuși într-o economie globală. Activitățile JA sunt susținute ca exemple de bune practici de către Comisia Europeană. JA Europe este centru regional operațional pentru JA Worldwide®.

Web: www.jaeurope.org

Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în IT, care ajută companiile să profite de oportunitățile viitorului, demonstrând că se pot întâmpla uimitoare atunci când se creează conexiuni. Mai multe detalii, pe http://thenetwork.cisco.com. Ca lider mondial în networking, Cisco și-a luat angajamentul de a ajuta oamenii să dezvolte tehnologii și abilitățile de care au nevoie pentru a reuși în contextul forței de muncă de mâine. Aflați mai multe pe http://csr.cisco.com/pages/workforce-readiness.

Cisco și sigla Cisco sunt mărci comerciale sau mărci înregistrate ale Cisco și / sau ale societăților afiliate din SUA și din alte țări. O listă de mărci comerciale Cisco pot fi găsite la www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile comerciale terțe menționate sunt proprietatea deținătorilor lor. Utilizarea termenului de partener nu implică o relație de parteneriat între Cisco și oricare altă companie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava