MOPAN Suceava

Pandemia cauzată de coronavirus a dat peste cap întreg sportul mondial, deci implicit și pe cel din România și normal, și pe cel din Suceava. Singura echipă care mai are un cuvânt de spus ân sezonul competițional trecut este cea de handbal masculin, CSU din Suceava. Formația pregătită de Adrian Chiruț și Iulian Andrei ar trebui să dispute un turneu de baraj pentru promovarea în Liga Națională alături de Magnum Botoșani, CSM Alexandria și Unirea Sânicolau Mare.

Deocamdată, în situația medicală din contextul pandemiei cu Covid-19, handbaliștii se pot pregăti în sală doar în grupuri de câte zece jucători și nu se pot desfășura cum trebuie. Regulamentul FRH, pentru situații de urgență, spune că reprogramarea meciurilor la toate categoriile competiționale se poate face începând cu 21 de zile de la momentul reînceperii antrenamentelor specifice în sală, în cazul în care competițiile au fost întrerupte pentru o perioadă mai mare de 1 lună și sportivii s-au putut pregăti în spații deschise cu minim 10 zile înainte de intrarea în sală.

Toată suflarea handbalistică așteaptă data de 15 august pentru a putea relua pregătirea în condiții optime. Cum începutul noului sezon competițional al Ligii Naționale era pe 19 august, se pare că debutul de campionat va fi întârziat cu cel puțin trei săptămâni. Deși dorește realizarea tuturor lucrurilor pe teren, este greu de crezut că va mai fit timp și pentru turneul de baraj pentru promovarea în primul eșalon valoric din handbal, competiția care va dura cel puțin o săptămână în condițiile în care fiecare echipă ar trebui să joace trei meciuri.

”Nu știm absolut nicio dată în care am putea juca la turneul de baraj și nici la când vom putea să ne pregătim normal în sală și să ne antrenăm ca o echipă. Nu mai spun că ar trebui disputate și ceva partide amicale de pregătire.

Se pare că mâine președintele FRH, Alexandru Dedu, se va întâlni cu ministrul Ionuț Stroe, care va avea și el o discuție cu autoritățile din Sănătate.

Noi ne pregătim în continuare potrivit normelor sanitare și așteptăm un restart în timp util” a decalarat antrenorul echipei CSU din Suceava, Adrian Chiruț.

Dacă timpul va presa debutul de campionat, la fel ca și participarea echipelor românești în cupele europene, este posibil ca promovarea să fie făcută după sistemul norvegian, CSU din Suceava și Magnum Botoșani fiind grupările cu cel mai bun coeficient și probabil care vor juca în sezonul viitor în Liga Națională.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava