MOPAN Suceava

Statul polonez va aloca o sumă de 150.000 de euro pentru consolidarea şi conservarea Basilicii Minor din comuna Cacica. Banii vor fi alocaţi la iniţiativa preşedintelui Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher. Acesta a explicat că la sfârşitul anului trecut, o delegaţie din Polonia a participat la inaugurarea Case Polone din Soloneţu Nou, Ghervazen Longher susţinând atunci necesitatea realizării lucrărilor de consolidare şi conservare la Basilica Minor din Cacica. Alocarea banilor pentru aceste investiţii a fost apreciată de preotul paroh al Basilicii Ninor, Romuald Bulai, care a subliniat că aceste lucrări sunt absolut necesare pentru consolidarea bisericii catolice din Cacica.

Biserica romano-catolică din Cacica a fost construită în anul 1904 de către comunitatea poloneză din satul Cacica. În anul 2000, recunoscând importanța pelerinajelor mariane de la această biserică, Papa Ioan Paul al II-lea a acordat acestei biserici titlul de Basilica Minor.

Statul polonez alocă 150.000 de euro pentru consilidarea şi conservarea Basilicii Minor din Cacica, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava