Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto54 poze în acest set

Domnițele și cavalerii care participă la ediția de anul acesta a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” din Suceava au fost întâmpinați, astăzi, de Ștefan cel Mare, la deschiderea oficială a evenimentului. Cei aproape 500 de participanți la festivalul medieval din Suceava au înfruntat ploaia și și-au prezentat onorul în fața domnitorului Ștefan cel Mare, care i-a întâmpinat de pe zidurile cetății, de unde le-a transmis mesajul de bun venit în Cetatea de Scaun a Sucevei. La deschiderea oficială a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” Suceava au participat și primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță și directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

Niță: ”Noi, Consiliul Județean Suceava, în parteneriat cu Primăria Suceava și Muzeul Bucovinei vă mulțumim pentru efortul dumneavoastră și să nu uităm că arta este fiica libertății”

După prezentarea celor peste 30 de trupe care participă la ediția de anul acesta a festivalului, ca în fiecare an, Emil Ursu a dat citire legământului pentru continuitatea acestui festival. Invitat să ia cuvântul, vicepreședintele CJ Suceava, Gheorghe Niță, a subliniat în discursul său că acest eveniment organizat în Cetatea de Scaun a Sucevei a devenit, fără doar și poate cel mai mare festival medieval din țară. „Bine ați venit în Cetatea lui Ștefan cel Mare. Iată că în acest An Centenar cu drag v-am primit, dar să-i mulțumim și lui Dumnezeu că ne-a dat ploaie. Ați venit în număr mare aici, este cel mai mare festival de artă medievală din România, iar acest lucru se întâmplă aici la Suceava datorită faptului că sunteți prezenți dumneavoastră. Și să nu uităm că domnul președinte Gheorghe Flutur, prin mine, vă transmite un salut prietenesc. Noi, Consiliul Județean Suceava, în parteneriat cu Primăria Suceava și Muzeul Bucovinei vă mulțumim pentru efortul dumneavoastră și să nu uităm că arta este fiica libertății. Arta este chintesența spirituală a umanității. Eu vă mulțumesc mult și vă doresc în continuare zile cu soare și să aveți un festival pe măsură, cum dumneavoastră știți să-l faceți”, a spus Gheorghe Niță.

Lungu: ”Iată că am ajuns la ediția cu numărul doisprezece și mă bucură faptul, și îl felicit pe domnul director al Muzeului Bucovinei, Emil Ursu că acest festival a crescut de la an la an”

La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu a ținut să sublinieze faptul că Primăria Sucevei a fost alături de acest festival, ca principal finanțator, încă de la prima ediție, și va continua să sprijine organizarea evenimentului și la edițiile viitoare. „Dragi domnițe, stimați cavaleri, măria voastră, onorată asistență. Mulțumim lui Dumnezeu că am ajuns la ediția cu numărul doisprezece. În calitate de primar al municipiului Suceava vreau să vă spun un sincer bun venit. În acest An Centenar iată avem un festival medieval internațional. Le spun bun venit celor din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia, Turcia și Chile, și nu în ultimul rând bun venit celor din România. Primăria Suceava este principalul finanțator încă de la prima ediție. Iată că am ajuns la ediția cu numărul doisprezece și mă bucură faptul, și îl felicit pe domnul director al Muzeului Bucovinei, Emil Ursu că acest festival a crescut de la an la an. Astăzi avem un festival internațional și vreau să vă spun că este un festival foarte apreciat de suceveni. Vă doresc să fie o ediție de succes și vreau să vă asigurăm că Primăria Suceava rămâne în continuare alături de acest Festival Medieval și vă așteptăm la ediția cu numărul treisprezece”, a spus Ion Lungu.

Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” se va desfășura în Cetatea de Scaun a Sucevei până duminică, 19 august.

Ștefan cel Mare i-a primit în Cetatea de Scaun pe cavalerii și domnițele care participă la Festivalul Medieval din Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava