Concert pascal
MOPAN Suceava

Cu 9752 de voturi, Stejarul din Cajvana s-a situat pe ultimul loc, al 13-lea, în competiția Arborele European al Anului 2018. Cîștigător a ieșit Stejarul de plută fluierător, în vârstă de 200 de ani, din Portugalia. Pentru acesta s-au strîns 26.606 voturi.
Câștigătorul Arborelui European al anului 2018 a fost anunțat la Bruxelles la 21 martie pentru a marca Ziua Internațională a Pădurilor, sub patronajul deputatului european Pavel POC, vicepreședinte al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European.
Celebrarea, la care au fost prezenți 200 de participanți, a declarat Stejarul de plută fluierător, în vârstă de 200 de ani din Portugalia, ca fiind câștigător. Ceremonia de decernare a premiilor a fost organizată de Asociația Parteneriatului pentru Mediu și de Organizația Europeană a Proprietarilor de Pământ, care are ca scop sprijinirea activităților care protejează mediul, cu sprijinul TetraPak, Regiunea Moravia de Sud și Universitatea Mendel din Brno. În ancheta Arborele european al anului a fost căutat arborele cu cea mai frapantă poveste. Votarea pentru Arborele european al anului s-a încheiat la data de 28 februarie 2018.
Despre Stejarul de la Cajvana, localnicii cred că ar data din timpul marii invazii tătare (1241), când toți oamenii din acest loc ar fi murit în luptă, fiind îngropați într-o groapă comună, pe locul unde a fost plantat acest stejar. O altă legendă spune că, în 1476, voievodul moldovean Ștefan cel Mare, însoțit de soldații săi, s-ar fi odihnit la umbra acestui copac, unde ar fi fost serviți cu o brânză proaspătă (caș în limba română), de unde numele localității Cajvana.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava