MOPAN Suceava

Stocurile de vaccin împotriva tuberculozei, BCG, au fost refăcute în Suceava, după ce Ministerul Sănătăţii (MS) a repartizat DSP un număr de 19.200 de doze.

Vaccinul împotriva tuberculozei se administrează bebelușilor în prima săptămână de la naștere și va fi repartizat maternitățior din județ în funcție de necesități.

Directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a anunțat că, potrivit unei informări primite de la Ministerul Sănătății, în a doua jumătate a lunii august, la Suceava vor ajunge și doze de vaccin Tetravalent împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive și poliomielitei. Tot atunci sunt așteptate și noi doze de vaccin diftero-tetanic. Tetravalentul se face la 6 ani, iar vaccinul diftero-tetanic se adminstrează la 14 ani.

Potrivit platformei Ministerului Sănătății desprevaccin.ro, vaccinul este un preparat biologic care conține microorganisme omorâte sau atenuate, ori fragmente ale acestora. În urma administrării vaccinului, apare un răspuns imun ( de apărare), care ne protejează împotriva bolii produse de microorganismele patogene. Vaccinarea și termenul de vaccin au fost introduse de Edward Jenner, medic englez care, în 1796, a realizat prima imunziare împotriva variolei. Astăzi, vaccinarea salvează anual peste trei milioane de vieți din întreaga lume, conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Atunci când acoperirea vaccinală este ridicată, numărul persoanelor care contractează boala se reduce considerabil. În lipsa vaccinarii sau atunci când acoperirea vaccinală scade sub 90%, sunt probabile reapariția bolilor și manifestările epidemice. Unul dintre cele mai importante rezultate ale vaccinării a fost eradicarea variolei. Ultimul caz de variolă naturală a fost înregistrat în Somalia în 1977, potrivit OMS, ceea ce a dus la încetarea vaccinării variolice. Și pentru alte boli, OMS are ca țintă eradicarea (poliomielita, rujeola), iar dacă acest deziderat va fi atins și în cazul acestor boli, vaccinarea va înceta.Vaccinurile sunt mai sigure și mai eficace decât marea majoritate a produselor medicamentoase, producerea lor fiind extrem de minuțios controlată.

Deși rare, contraindicațiile vaccinării trebuie respectate, conform indicațiilor medicale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava