Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Guvernul a aprobat astăzi Strategia militară a României – Forţe armate moderne, pentru o Românie puternică în Europa şi în lume. Strategia a fost analizată și aprobată în ședința CSAT din luna mai a.c. și se încadrează în termenul de trei luni de la aprobarea Cartei albe a apărării, stabilit prin lege, pentru avizare şi aprobare.

Documentul aprobat de Executiv porneşte de la abordarea extinsă a securităţii naţionale, promovată în cadrul Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019, confirmând caracterul inter-instituţional, în care dimensiunea de apărare se îmbină şi se echilibrează reciproc cu dimensiunile diplomatică, economică şi de informaţii.

În elaborarea strategiei s-a avut în vedere faptul că efortul principal se concentrează pe  asigurarea capacităţii operaţionale şi de reacţie a structurii de comandă şi structurii de forţe pentru apărarea, prin efort propriu, a integrităţii teritoriale şi suveranităţii naţionale şi pentru participarea la misiunile de apărare colectivă a teritoriului statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Pe baza evaluării potenţialelor riscuri şi ameninţări militare, Strategia militară detaliază modul de îndeplinire a misiunilor Armatei României şi direcţiile de acţiune pentru configurarea  structurii de forţe, în concordanţă cu obiectivele politicii de apărare specificate în Carta albă a apărării. Ea conturează principalele sarcini atribuite instrumentului militar, având un orizont de acoperire de patru ani şi o perspectivă pe termen mediu şi lung.

Complementar celorlalte documente de planificare a apărării de la nivel naţional şi departamental, Strategia militară se bazează pe respectarea Acordului politic naţional privind creşterea resurselor pentru apărare, pe implementarea prevederilor Programului privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi are în vedere influenţele determinate de implementarea măsurilor de adaptare strategică a NATO. Înţelesul principalelor concepte şi al termenilor folosiţi în cuprinsul acestui document corespunde definiţiilor prezentate în Ghidul Strategiei Naţionale de Apărare a României.

Strategia militară a României a fost elaborată în baza prevederilor Legii 203/2015 privind planificarea apărării. Documentul implementează politica de apărare şi securitate naţională, definind cadrul de dezvoltare a instituţiei militare pentru apărarea armată a ţării, în context aliat.

Strategia detaliază potenţialele riscuri şi ameninţări de natură militară, misiunile armatei şi obiectivele militare naţionale, capabilităţile de apărare şi priorităţile realizării acestora, structura de comandă şi structura de forţe ale Armatei României, precum și principii şi concepte strategice şi operaţionale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava