Concert pascal
MOPAN Suceava

”Hora de la Prislop” eveniment organizat duminică în Pasul Prislop de Consiliile Județene Suceava și Maramureș a fost practic o explozie a bucuriei din partea tuturor celor care au fost prezenți, bucurie care nu a ținut cont de poziție socială sau vârstă. Toți s-au prins în horă, au dansat și s-au simțit bine. Printre cei care au dat frâu liber bucuriei și sentimentelor a fost și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Îmbrăcat în costum popular autentic din cap până-n picioare, costum din care nu au lipist chimirul și cizmele, Flutur a horit cu foc timp în care a și exersat câteva strigături. ”O  pălărie și un clop s-o întâlnit la Prislop/ Ce crezi Doamne c-o ieșit un jioc bun de învârtit”, este una din strigături care a fost bine primită de public. ”La Hora de la Prislop nu pune la sticlă dop/C-am venit să jioc să beu cu fratele de la Borșa și Vișeu”, este o altă strigătură lansată în premieră de Gheorghe Flutur.

El a făcut apel la păstrarea identității naționale și a autenticului. ”Să ne iubim țara, să ne iubim autenticul și portul popular. Azi dăm o probă că asta facem. Acesta este un îndemn pentru păstrarea identității naționale care este sfântă. Nu vă ascund că am avut lacrimi în ochi când am văzut buciumașii cum ne cheamă aică în Pasul Prislop. E Dumnezeiesc”, a spus Flutur.

Strigăturile lui Flutur la ”Hora de la Prislop: ”O  pălărie și un clop s-o întâlnit la Prislop/ Ce crezi Doamne c-o ieșit un jioc bun de învârtit”, 6.8 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.8/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava