MOPAN Suceava

Andreea Cristina VERDEȘ, studentă în anul al II-lea la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), multiplă campioană națională la gimnastică ritmică, a primit astăzi, 4 martie 2021, din partea Prof. univ. dr. Tudorel TOADER – rector al UAIC, diplomă de excelență pentru rezultatele deosebite obținute la competiții naționale și internaționale în domeniul gimnasticii ritmice.

La eveniment au mai participat: Prof. univ.dr. Mihaela ONOFREI – Prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic, Prof. univ. dr. Daniela COJOCARU – Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare, Prof. univ. dr. Corneliu IAȚU– Prorector pentru strategie, dezvoltare instituţională şi personal, Prof. univ. dr. Ionel MANGALAGIU– Prorector pentru programe de cercetare ştiinţifică şi transfer de cunoștințe, Conf. univ. dr. Florin BRÎNZĂ– Prorector pentru programe de masterat, studii doctorale, managementul calităţii și Extensiunile UAIC, Conf. univ. dr. Constantin-Iulian DAMIAN – Prorector pentru programe de licenţă şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, prof. Constantin RADU- antrenor și Vasile ARHIRE – coordonator cu atribuţii de Producător Executiv la TVR Iași, moderatorul ceremoniei.

În deschiderea ceremoniei, Rectorul UAIC a subliniat importanța punerii în valoare a studenților talentați și intenția UAIC de a demara un proiect de promovare și încurajare a tinerilor care au calități deosebite în diverse domenii: „Studenții noștri ne reprezintă cu cinste în numeroase competiții naționale și internaționale. Fiecare student al UAIC este foarte bun în profilul în care se specializează, fiecare în parte ne face cinste și va deveni un ambasador al Universității acolo unde va profesa. Andreea ne reprezintă cu mare cinste în toate colțurile lumii” – prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rector UAIC.  De asemenea, Rectorul UAIC a precizat că o formă de susținere a talentelor sportive este și realizarea Bazei Sportive a UAIC, „care nu va fi doar a Facultății de Educație Fizică și Sport sau a Universității, ci a întregii comunități, urmând a fi deschisă pentru competiții naționale și internaționale”.

Studenta UAIC este Campioana Națională în exercițiu și reprezintă singura opțiune a României pentru participarea la Olimpiada din acest an la disciplina gimnastică ritmică. Andreea se pregătește să participe în zilele următoare la concursurile de calificare pentru Olimpiada de la Tokyo, care se va desfășura în perioada 23 iulie – 8 august 2021, fiind antrenată de prof. Cătălina RADU și prof. Constantin RADU.

„Anul acesta va fi destul de greu pentru mine și sper să reprezint Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași cu succes și cu mândrie. Mă bucură inițiativa domnului Rector privind realizarea bazei sportive la UAIC și faptul că sprijiniți performanța și studenții”.

În urmă cu doi ani, Andreea Cristina VERDEȘ a reușit să ocupe locul al V-lea la Jocurile Europene de la Minsk-la panglică, iar în acest an, în luna februarie, a participat la Turneul Internațional de la Moscova și a concurat la Grand Prix-ul „Alina Kabaeva”, un mare premiu al gimnasticii ritmice mondiale la care au participat 50 de gimnaste din întreaga Europă, unde a reușit să ocupe poziția a IV-a la măciuci și la panglică, poziția a VI-a la minge și la cerc și locul al VI-lea la individual compus.

Antrenorul gimnastei, Prof. Constantin RADU, a precizat că primul contact al Andreei cu gimnastica a avut loc la vârsta de 4 ani, iar prima medalie a fost obținută la vârsta de 7 ani, la proba de ansamblu, fără obiect. Au urmat clasări constante pe podium la Campionatele Naționale și Internaționale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava