Studenţi suceveni vor reprezenta România la faza internaţională a concursului „Ecotrophelia”
Un echipaj format din şase studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va reprezenta România la faza internaţională a concursului „Ecotrophelia”. Este vorba despre Loredana-Elena Sîrghie, Mariana-Violeta Bejinariu, Ecaterina-Flavia Iloaei, Ovidiu-Marian Apetrei, Alexandru-Iulian Buchi şi Alexandru Buţerchi. Ei sînt coordonaţi de conferenţiarul universitar doctor inginer Adriana Dabija şi au cîştigat marele premiu la etapa naţională cu produsul „ForestROut-conserve de păstrăv tip pastă”. Faza internaţională a „Ecotrophelia” se va desfăşura la Paris, în perioada 15-17 octombrie. La faza pe ţară au participat 11 echipe studenţeşti de la facultăţi cu profil de inginerie alimentară din cinci universităţi. Scopul concursului „Ecotrophelia” este acela de a încuraja creativitatea studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul încurajator.