Concert pascal
MOPAN Suceava

Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți cheamă tinerii (și nu numai) în stradă pentru apărarea gratuității studenților la călătoriile cu CFR.

Evenimentul intitulat “Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, aluzie la ironiile mediatice asupra subiectului, va avea loc sâmbătă, 20 februarie, în București. Întâlnirea va avea loc la ora 14.00 în fața sediului USR de pe Șoseaua Pavel D. Kiseleff, participanții urmând să picheteze și sediul PNL de pe Bulevardul Aviatorilor, pentru ca apoi să plece spre Piața Victoriei și să-și facă mesajul auzit în fața Guvernului.

La miting sunt așteptate aproximativ 40 de persoane, iar organizatorii anunță că vor fi respectate măsurile de distanțare socială și protecție. Evenimentul este deschis oricărui participant, indiferent de vârstă sau de ocupație.

Organizatorii protestului insistă că măsurile de austeritate lovesc în cei mai vulnerabili dintre tineri și că Guvernul sacrifică accesul la mobilitate al studenților în jocurile politice la care ia parte. Aceștia se opun, de asemenea, posibilelor soluții de compromis prin care politicienii încearcă să tempereze reacțiile venite din partea tinerilor în ultimele zile.

“Mesajul nostru este clar: Nu vă atingeți de drepturile existente”, declară Mihnea Teodor Popescu, unul dintre membrii Sindicatului. “Dacă acceptăm compromisuri, măsurile de austeritate vor continua pe zi ce trece. Am văzut deja cum premierul și-a motivat ideologic opoziția față de gratuitate și ne putem imagina continuarea. Trebuie să existe o reacție fermă.”

“Negocierile cu organizațiile studențești s-au petrecut în spatele ușilor închise”, susține Andrei Mureșan, membru fondator al Sindicatului. “Oricât am vrea să simulăm transparența, este clar că există o ruptură între cei care discută cu decidenții și elevii și studenții de rând. Avem nevoie de un model mai bun de apărare a intereselor tinerilor, unul care să ofere o platformă tuturor și care să nu lucreze cu jumătăți de măsură”.

Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți reprezintă baza unei viitoare structuri mai ample, FRONT (Federația Reprezentativă a Organizațiilor Non-Concesionale de Tineret), care va urma modelul sindical de organizare pentru a construi o platformă accesibilă tuturor tinerilor din România, din toate categoriile sociale, prin care se vor putea auto-reprezenta și vor putea lupta pentru interesele, drepturile și libertățile lor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava