Concert pascal
MOPAN Suceava

Conducerea Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a dispus evacuarea căminelor studențești în regim de urgență până la data de 16 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire a perioadei în cazul în care aceste spații vor fi solicitate spre folosirea ca zone de carantină pentru cetățenii infectați cu virusul COVID-19. Cu susținerea Conducerii USV, Asociația Studenților din Universitatea Suceava – ASUS solicită, în numele tuturor studenților căminizați, utilizarea ca spații de carantină a clădirilor confiscate și aflate sub sechestru pentru cazuri de corupție, cât și a altor clădiri proprietăți publice care nu implică evacuarea locatarilor.

Solicitarea venită din partea autorităților publice, prin care căminele școlare sau universitare să fie folosite drept zone de carantină în caz de infestare masivă, a generat ingrijorare în rândul tinerilor care urmează să revină în acele spații. După îndelungi consultări cu membrii din conducerea universității, ASUS a emis o petiție on-line prin care să evite luarea acestor măsuri. Îngrijorător este și faptul că studenții decazați se văd nevoiți să se deplaseze către localitățile de domiciliu, lucru care nu poate decât să crească riscul lor de îmbolnăvire. Cea mai dificilă situație este a studenților din Republica Moldova, respectiv Ucraina, care sunt nevoiti să treacă granițele pentru a ajunge acasă.

„Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Asociația Studenților din Universitatea Suceava vor rămâne la dispoziția studenților pentru ca această situație să fie cât mai facilă și inofensivă pentru toți cei cazați în cămine. Persoanele care doresc să susțină cauza, o pot face prin semnarea petiției online, care poate fi găsită pe pagina de Facebook a Asociației Studenților din Universitatea Suceava”, a transmis Emanuela-Sorina Gireadă, Primvicepreședinte al Asociației Studenților din Universitatea Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava