Comenzi MOPAN Suceava

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României salută contribuţia importantă a specialiştilor români la studiul noului coronavirus și își propune sprijinirea echipei în alte studii medicale.

O echipă de medici români de la Spitalul Colentina a realizat un studiu Covid 19 unic în lume, care a fost inclus în literatura internațională de specialitate.

Echipa Spitalului Colentina din Bucureşti a reuşit să stabilească o legătură între evoluţia negativă a bolii, trombozele letale care pot apărea şi nivelul unei anumite proteine în organism. Studiul ar putea contribui la scăderea mortalităţii COVID-19.

Studiul desfăsurat în 2 etape a concluzionat faptul că boala Covid 19 influențează negativ nivelul de proteina S din organism provocând tromboze care agravează starea pacientului, putând fi chiar letale.
În prima etapă, s-a observat o relație cauză efect între nivelul scăzut al proteinei S cu rol anticoagulant și formele grave de Covid la cei 91 de subiecți ai studiului.

Nu era, însă, clar dacă infecția cu Covid 19 influența scăderea nivelului proteinei S sau dacă pacienții aveau un nivel scăzut congenital, devenind vulnerabili pentru forme severe ale bolii.
Ulterior, studiul a fost continuat și s-a observat că nivelul de proteina S a revenit la valori normale la câteva luni după infectare. S-a concluzionat astfel că boala Covid 19 influențează negativ nivelul de proteina S, provocând tromboze.

Studiul a fost recunoscut internațional, fiind inclus în literatura de specialitate și publicat în American Journal of Therapeutics, fiind singurul din lume care a identificat o cauză a formării trombozelor, datorită proteinei S.

Echipa de la Sp. Colentina care a realizat studiul este formată din 6 medici: Prof. Dr. Cristian Băicuș, Medic Primar, Prof. Univ., Șeful Secției Medicală Colentina și coordonatorul studiului, Dr. Marius Balea Jr., Medic Primar pneumolog, Șeful Secției de Pneumologie și inițiatorul studiului, Dr. Elena Stoichițoiu, Dr. Larisa Pinte, Dr Marius Nedelcu, Dr. Camelia Badea.

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține cercetarea științifică românească, fiind un promotor al inovației și excelenței în medicină și își propune sprijinirea echipei în alte studii medicale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava