Legea inițiată de deputatul PNL Angelica Fădor pentru reducerea risipei alimentare a fost votată în Camera Deputaților
Proiectul de lege inițiat de deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor pentru organizarea activităţii operatorilor economici din sectorul agro-alimentar a fost votat în Camera Deputaților. „Am adoptat în...
73% dintre restaurantele din România se confruntă cu risipa alimentară: Edenred, HORAși Mastercard lansează primul Studiu privind risipa alimentară în industria locală de ospitalitate, alături de un Ghid practic, pentru operatorii de restaurante
70% din risipa alimentară este asociată ingredientelor din categoriile fructe, legume și carne, iar 30% este reprezentată de mâncăruri preparate 50% dintre alimentele care sunt pe cale să expire sunt...
Verzii suceveni către români: ”Să spunem cu toții stop risipei alimentare. Aruncăm 16-20% din banii pe care îi câștigăm direct la gunoi”
Partidul Verde filiala judeană Suceava consideră că este timpul să spunem cu toții STOP RISIPEI ALIMENTARE. ”Aruncăm aproximativ 20% din banii pe care îi câștigăm direct la gunoi. Combaterea risipei alimentare...
Gestionarea risipei alimentare și accesibilizarea alimentelor sănătoase, două provocări pentru care profesioniștii și antreprenorii din agrifood vor dezvolta soluții în cadrul programului Challenge Labs
În ultimii ani, populația globului s-a confruntat cu numeroase crize care pun presiune constantă pe resurse. Pe lângă criza recentă în sănătate, criza climatică tot mai acută și cea a securității hranei...
În 2020, Lidl România a investit 30 milioane de lei în dezvoltarea comunităților locale, susținând peste 90 de ONG-uri, la nivel național
Sub umbrela Pentru un viitor mai bun, Lidl România a continuat să investească în parteneriate strategice ce urmăresc cele trei direcții de investiții sociale ale companiei: educație, mediu și dezvoltarea...
Un studiu InfoCons „Românii sunt cei mai interesați europeni despre modalitățile de reducere a Risipei Alimentare”
România este campioana utilizării materialelor educative video promovate de InfoCons pe tema reducerii risipei alimentare, în cadrul proiectului european “Global learning approach on food waste in non...
De Ziua Mondială împotriva risipei alimentare, Lidl România și ceilalți parteneri ai rețelei băncilor pentru alimente sărbătoresc înființarea Federației Băncilor pentru Alimente din România – FBAR
Lidl este una dintre companiile care, împreună cu Rețeaua Băncilor pentru Alimente, sprijină combaterea risipei alimentare prin acțiuni de amploare la nivel național 29 septembrie a fost declarată Ziua...
Împreună combatem risipa alimentară. László Borbély: „Dacă ne dorim ca generațiile viitoare să aibă o viață durabilă, trebuie să le oferim o educație pe măsură”
Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României a organizat astăzi conferința internațională la nivel înalt „Împreună combatem risipa alimentară‘’, dedicată măsurilor pentru reducerea...
Marii retaileri se întâlnesc la aceeași masă pentru a dezbate risipa alimentară, împreună cu Asociația Banca pentru Colectarea și Distribuirea Alimentelor
În cadrul conferinței Risipa alimentară în România și rolul Băncilor pentru alimente, Asociația Banca pentru Colectarea și Distribuirea Alimentelor aduce la aceeași masă de discuții partenerii rețelei...
Curs „Prevenirea risipei alimentare”
Factorii interesați, agenții economici care activează pe lanțul de producere și comercializare a alimentelor sunt încurajați să ia parte la sesiunea de instruire organizată în proiectul Romanul prețuiește...
Consultare publică privind risipa alimentară
Comunicat: În prezent Comisia Europeană are în vedere domeniul de aplicare a noii propuneri de promovare a economiei circulare, care prevede inclusiv acţiuni de prevenire şi combatere a risipei alimentare. În...