În cursul zilei de astăzi a fost încheiată recepția la nivelul județului Suceava a pachetelor alimentare din programul POAD, Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014 – 2020. Anunțul a fost făcut de subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc, el adăugând că prin ordin al prefectului, distribuția acestora către persoanele beneficiare se va face până pe 26 august 2020.

Pachetele alimentare conțin făină albă de grâu (5buc. X 1kg.), mălai (4 buc. X 1kg.), paste făinoase (2buc. X 400g), ulei (4buc. X 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc  x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe dietetic (1buc x 360g).

Daniel Prorociuc a spus că ceneficiarii principali așa cum sunt definiții în conținutul ordonanței de urgență 84/2020 sunt familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, precum și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

El a mai adăugat că în cazul în care vor exista stocuri rămase după finalizarea distribuirii pentru principalii beneficiari, de pachetele finanțate de Uniunea Europeană prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene vor putea beneficia și persoanele aflate pe listele suplimentare așa cum sunt definite în Ordonanța de Urgență precizată mai sus, respectiv “Persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.” Situaţia temporară de vulnerabilitate se justifică de către autorităţile publice cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale.

Subprefectul Daniel Prorociuc a mai spus că până astăzi s-au distribuit către beneficiarii finali aproximativ 90% din pachetele de igienă, acestea continuând să fie distribuite către persoanele de pe listele suplimentare până la data de 17 august 2020, așa cum a fost stabilit în calendarul inițial.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
PNL - Gheorghe Flutur
PNL - Ion Lungu - Lucian Harsovschi
PSD - Mirela Adomnicai
PSD - Dan Cusnir
PMP - Bogdan Codreanu
PMP - Marian Andronache
PRO România - Alexandra Harja Samsonescu
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava