MOPAN Suceava

Hyperion Fetească Neagră 2016 şi Neptunus Shyraz 2016, două vinuri din portofoliul The Iconic Estate, au cucerit Marea Medalie de Aur, cea mai înaltă distincție a prestigioasei competiții internaționale Concours Mondial de Bruxelles. Marea Medalie de Aur este cea mai importantă medalie din palmaresul unui producător și este obținută numai de cele mai bune vinuri din lume care demonstrează calități superioare pe parcursul evaluării riguroase a juriului.

Hyperion Fetească Neagră 2016 a fost distins cu Marea Medalie de Aur, dar și cu trofeul „Revelația României” oferit vinurilor cu cel mai mare punctaj din categorie. Cu o structură robustă dar fină, acest vin roșu sec, obținut din cel mai valoros soi românesc de struguri, Fetească Neagră, încântă cu arome ce amintesc de fructe proaspăt culese, cireșe negre, coacăze și prune coapte.

De asemenea, o Mare Medalie de Aur a obținut și Neptunus Shyraz 2016, din fascinanta Colecție Mitologică, fiind remarcabil prin buchetul intens de condimente (piper negru, piper roșu) și fructe negre de pădure, în care se simt note fine de eucalipt și vanilie.

The Iconic Estate este primul producător de vinuri din România care a obținut Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2002, cu vinul Prahova Valley Special Reserve Pinot Noir 1999.

Alte două vinuri din portofoliul The Iconic Estate,  din gamele Prahova Valley si Hyperion au fost premiate cu  medalii de aur. De un roșu rubiniu, cu arome generoase de suc de rodie proaspăt, căpșuni moi, cireșe amare, prune, ciocolată neagră și condimente umede și un postgust persistent și proaspăt, Hyperion Cabernet Sauvignon 2016 a câștigat una dintre cele două medalii de aur. Cealaltă medalie de aur a fost acordată vinului Prahova Valley Fetească Albă 2020, un vin proaspăt, bine echilibrat și revigorant, cu note delicate de fructe exotice, lămâie și flori de soc.

Rhein Extra Rosé Brut, Byzantium Rosso 2019și Prahova Valley Fetească Neagră 2019 au obținut scoruri mari, de asemenea, care le-au adus medalii de argint în cadrul competiției internaționale.

Cea de-a 28-a ediție a Concours Mondial de Bruxelles s-a desfășurat la Luxembourg și a reunit 10.000 de vinuri din 46 de țări.Juriul a fost format din experți din industrie- oenologi, buyeri internaționali, jurnaliști, critici și reprezentanți ai organizațiilor din domeniu – recunoscuți la nivel internațional pentru abilitatea lor de a evalua vinuri într-un mod riguros.

Vinurile The Iconic Estate sunt disponibile ȋn marile lanţuri de magazine, magazinele de proximitate, locaţiile HoReCa, online shop-urile partenerilor Alexandrion Group şi pe iconicdrinks.shop, parte a Alexandrion Group.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava