MOPAN Suceava
Galerie foto43 poze în acest set

Locuitorii Suceavei, dar şi turiştii care vizitează judeţul au un nou punct de atracţie în centrul municipiului reşedinţă de judeţ. De vineri seara, în ziua în care s-a sărbătorit Ziua Bucovinei, pe faţada Palatului Administrativ din Suceava au început să fie proiectate spectacole de lumini pe fundal muzical, reprezentanţiile putând fi urmărite de acum înainte în fiecare seară. Pentru ziua de vineri, sucevenii care se aflau în centrul oraşului la orele 18:00, 19:00, 20:00 şi 21:00 au putut să admire spectacolele de lumini, care au durat de la câteva zeci de secunde până la câteva minute, fie pe fragment din opereta „Crai Nou”, fie pe piesa „Cântă cucu-n Bucovina”, cântată de Grigore Leşe. Ultimele două spectacole de lumini de vineri seara au avut loc pe muzica formaţiilor No Mercy şi Fun Factory, pentru a promova concertul la care vor participa cele două trupe, care va avea loc luni seara, de Ziua Naţională.

De precizat că în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a afirmat că îşi doreşte ca spectacolele de lumini şi sunet de la Palatul Administrativ să devină o atracţie atât pentru suceveni, cât şi pentru turiştii care vizitează judeţul. „Este un spectacol de lumini şi sunt care îi poate încânta şi pe cei care trăiesc în Suceava şi pe cei care sunt veniţi ca turişti. Sper să devină un punct de atracţie important pentru că în România nu prea mai sunt astfel de proiecte care să presupună o iluminare completă a faţadei unei clădiri de patrimoniu, dar şi dacă vreţi, o sincronizare cu o parte de de sunet, care completează acest spectacol dedicat şi Zilei Bucovinei, dar şi Zilei Naţionale”, a spus Nechifor.

El a adăugat că în zilele de 29 şi 30 noiembrie a.c., spectacolele de lumini şi sunet vor avea loc la orele 18:00, 19:00 şi 20:00. Pe 1 decembrie a.c., de Ziua Naţională, sucevenii vor putea asculta Imnul Naţional, de la oraele 9:00, 10:00 şi 11:00, iar seara de la orele 18:00, 19:00, 20:00 şi 21:00 vor avea loc doar spectacole de lumină, respectiv culorile Tricolorului proiectate pe faţada palatului Administrativ.


Cătălin Nechifor a arătat că spectacolele de lumini şi sunet vor continua şi după data de 1 Decembrie, de luni până joi de la ora 19:00, iar de vineri până duminică, vor fi patru reprezentaţii, de la orele 18:00, 19:00, 20:00 şi 21:00. De precizat că programul pe timpul verii va fi schimbat, având în vedere că ziua va fi mai lungă.

Pe de altă parte, Cătălin Nechifor i-a invitat pe suceveni să fie prezenţi la manifestările organizate în Suceava de Ziua Naţională, amintind că parada militară va începe la ora 12:00 şi va avea loc pe Bulevardul Ana Ipătescu, de la magazinul Bucovina şi până în zona parcului Şipote. Nechifor a spus că de la ora 14:00 vor începe şi spectacolele din centrul Sucevei

Suceava are o nouă atracţie: Spectacolele de lumini şi sunet de la Palatul Administrativ, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava