Concert pascal
MOPAN Suceava

Este vorba despre Georgeta Niculina Balmoş, care a fost nominalizată la categoria “asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi”. În urma votului care s-a putut face online pe site-ul evenimentului pînă pe 9 martie, suceveanca a ajuns, alături de alte două colege din Bacău şi Sibiu, la etapa finală, juriul urmînd să decidă persoana cîştigătoare. „Nominalizarea mea la Gala Excelenţei în Asistenţa Socială înseamnă pentru mine, în primul rând , o nouă oportunitate de a promova munca de asistent social şi a imaginii asistentului social din şcoli speciale pentru copii cu dizabilităţi”, a declarat Georgeta Balmoş. Ea este asistent social la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului de 12 ani, după ce, vreme de 7 ani, a fost educator – terapie la Şcoala Specială Câmpulung Moldovenesc. „În calitate de asistent social consider că duc permanent o muncă de promotor al şcolii noaste, dar şi a muncii de asistenţă socială din instituţiile de educaţie şi a implicării din punct de vedere al asistenţei sociale din şcoală pentru a asigura asistenţă de calitate copiilor cu dizabilităţi. Ţin permanent legătura cu şcolile, serviciile de asistenţă socială din teritoriu, pentru a ne susţine în efortul de depistare a copiilor cu probleme pentru a fi înscrişi la şcoala noastră. Toate aceste activităţi le desfăşor în baza reglementărilor legale şi conform unui proiect de asistenţă socială elaborat de mine, în baza căruia am încheiat protocoale de colaborare cu diverse instituţii implicate în procesul de educare, profesionalizare şi socializare a elevilor noştri”, a mai declarat Georgeta Balmoş. Preşedintele sucursalei Suceava a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, Ecaterina Croitor, spune că Georgeta Balmoş este un profesionist desăvîrşit, dar şi un om cu suflet foarte mare, ceea ce o ajută foarte mult şi în activitatea profesională. „Se implică cu profesionalism în activităţi de promovare a drepturilor copiilor cu dizabilităţi. Este un bun cunoscător al legislaţiei în domeniu, dar are şi o inimă mare. A iniţiat numeroase protocoale de colaborare cu instituţii de stat şi ONG-uri pentru o monitorizare permanentă a situaţiei şcolare şi comportamentale a elevilor, inclusiv în vederea obţinerii de sponsorizări pentru consultaţii, tratamente şi analize medicale de specialitate. Se implica permanent în programe de combatere a absenteismului şi abandonului şcolar. Este interesată să asigure o legătură permanentă şi fluentă între şcoală şi familie”, a subliniat doamna Croitor.

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România celebrează Ziua Mondială a Asistenţei Sociale prin organzarea primei ediţii a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială în data de 18 martie 2014, la Teatrul Nottara din Bucureşti. Evenimentul celebrează în România Ziua Mondială a Asistenţei Sociale şi recompensează performanţa şi excelenţa celor care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea asistenţei sociale şi la promovarea profesiei de asistent social. Totodată, evenimentul marchează 20 de ani de la prima promoţie de asistenţi sociali şi 10 ani de la reglementarea profesiei.
În cadrul Galei Naţionale se va acorda Premiul Asistentul Social al Anului 2013 pentru contributia la dezvoltarea Asistenţei Sociale în România şi promovarea profesiei de Asistent Social.

La „Categoria Asistenţi Sociali ai Anului 2013’’ se vor acorda 10 premii, între care şi cel pentru asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi, la care concurează suceveanca Georgeta Balmoş. Alte 7 premii se vor acorda la „Categoria Personalităţi care Susţin Asistenţa Socială”.

 

Suceava are un reprezentant în finala evenimentului „Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială 2014", 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava