MOPAN Suceava

În zilele de 1 și 2 iulie, pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei se va desfășura cea de-a XIII-a ediție a festivalului de blues dedicat memoriei lui Fani Adumitroaie. Capetele de afiș vor fi americanul Big Daddy Wilson și germanul Kai Strauss. Prezent în studioul Radio Top, organizatorul Suceava Blues Festival, Bobby Stroe, a declarat că în prima seară vor evolua Virgil Prispian, Dusty Ride, Rareș Totu cu Aminda și Big Daddy Wilson, iar în cea de-a doua Foxy Lady, Florin Giuglea, australianul Rob Tognoni și Kai Strauss. El a afirmat: „Big Daddy Wilson stă de foarte mult timp în Germania și vine cu o trupă de italieni. Chitaristul trupei este șeful Secției Compoziție de la Conservatorul din Milano.

Kai Strauss este multiplu nominalizat în Germania la o serie întreagă de premii”. Bobby Stroe a mai spus că în public vor fi, cu siguranță, și suceveni plecați în Germania, Italia sau Belgia și a adăugat: „Suceava Blues Festival este al doilea cel mai longeviv festival de blues din țară. Știe toată lumea în Europa de Suceava și datorită acestui festival. Primesc mailuri de la oameni, primesc mailuri de la artiști care sînt interesați de Suceava, și din Franța, și din Polonia, și din Cehia… Oamenii știu că în Suceava, în România, există un festival de blues”. Totodată, organizatorul evenimentului a anunțat că un timișorean colecționar de viniluri va avea o expoziție cu vânzare.

Bobby Stroe a afirmat: „Încerc să mai atrag cîțiva colecționari, care să vină cu viniluri la festival. Există o comunitate a viniliștilor și avem și noi un mare colecționar, pe Sorin Dorneanu. Sunt pasionați de viniluri în Suceava”. Festivalul de blues va fi finanțat din bugetul local și cu fonduri provenite de la sponsori privați și din parteneriatele încheiate de organizator cu Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina. Accesul la eveniment va fi gratuit.

Suceava Blues Festival va avea loc pe 1 și 2 iulie pe platoul Cetății de Scaun, 8.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava