Concert pascal
MOPAN Suceava

Vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă, a anunțat că Suceava a fost desemnat județ pilot pentru implementarea unui proiect național în turism. ”Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului dezvoltă un proiect pilot privind implementarea sistemului „Calitatea Ospitalității Românești”(COR). Sistemul COR este o completare a clasificării actuale a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare din România care ia în considerare nu doar infrastructură, ci și starea acesteia, și nu doar prezența anumitor servicii, ci și modul în care sunt prestate. Structurilor de primire turistică care obțin acest sistem li se vor acorda un logo pentru a-l putea folosi în promovare. Promovarea acestei structuri turistice urmează să fie făcută inclusiv prin intermediul mijloacelor de care dispune Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Prin implementarea proiectului se urmărește creșterea satisfacției consumatorului în relație cu serviciile furnizate, reducerea fluctuației de personal, creșterea credibilității în ceea ce privește calitatea serviciilor turistice”, a explicat Barbă.

”După scăderea din 2020 turismul din Bucovina și-a revenit în acest an, cifrele depășind anul anterior pandemiei, 2019”

El a arătat că alegerea județului Suceava ca județ pilot în implementarea unor proiecte pe turism nu este întâmplătoare. Județul Suceava, prin atracțiile și promovarea brandului Bucovina, se menține pe podiumul zonelor turistice din Romania. ”Datele din ultima perioadă vin să confirme acest lucru, în luna august înregistrându-se 69.480 de turiștii cazați în structurile de primire cu funcțiuni de cazare, clasificate, fiind peste numărul înregistrat în luna august 2019, înainte de pandemie. Practic, după scăderea din 2020 turismul din Bucovina și-a revenit în acest an, cifrele depășind anul anterior pandemiei, 2019. Acest număr reprezintă cam cât au împreună județele Neamț și Iași.

În ceea ce privește durata medie a nopților pe sejur, ne menținem la o valoare de 2,1-2,2.  Este cea mai bună medie din Regiunea Nord-Est, fiind cu mult peste Neamț și chiar peste Iași, care au o medie de 1,7 – 1,8. Este un lucru bun faptul că se menține această valoare, mai ales dacă luăm în considerare ceea ce se întâmplă în Europa, unde se manifestă o tendință de scădere. Acest aspect a fost subliniat și în timpul recentei întâlniri pe care am avut-o cu Jurgen Reichert. Turiștii preferă să petreacă mai multe concedii sau vacanțe mai scurte în mai multe locuri”, a explicat Niculai Barbă.

Suceava, județ pilot pentru implementarea unui proiect național în turism. În august au fost mai mulți turiști decât au avut împreună județele Neamț și Iași, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava