MOPAN Suceava

Suceava se află pe locul 2 în topul naţional al judeţelor în care au fost obţinute cele mai multe medii de 10 la Evaluarea Naţională. 25 de elevi de clasa a VIII din judeţul nostru au luat examenul cu 10. Cele mai multe medii de 10 au fost luate de elevii din Cluj — 43. Ministerul Educaţiei a realizat şi un clasament al şcolilor din judeţul Suceava în funcţie de mediile obţinute la Evaluarea Naţională. Pe primul loc în top se află Colegiul Naţional „Petru Rareş”, cu media 9,15. În acest clasament, pe locul II este Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, cu media 8.75, în vreme ce pe locul III se află de Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, cu media 8,49 . Locurile patru şi cinci sînt ocupate de Şcoala Gimnazială „Teodor Bălan” din Gura Humorului, cu media 8.36, şi de Şcoala Generală nr. 3 din municipiul Suceava, cu media 8.33. La evaluarea naţională au participat peste 7000 de elevi din judeţ, 80 % dintre ei obţinînd medii peste 5. 25 de elevi au luat examenul 10. Ei provin de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Şcolile Gimnaziale nr. 1 , 3, 10, „Miron Costin” şi „Ion Creangă” din Suceava, Şcolile Gimnaziale Vicovu de Sus, „Bogdan Vodă” Rădăuţi, „Teodor Ştefanelli” Cîmpulung Moldovenesc, „Mihai Sadoveanu” Fălticeni, nr. 1 Gura Humorului şi Nr. 1 Vatra Dornei, „Petru Comărnescu” Gura Humorului, „Dimitrie Onciul” Straja şi şcolile din Plopeni şi Slătioara.
În cursul zilei de vineri, au fost depuse 675 de contestaţii, dintre care 455 la limba română şi 220 la matematică. Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 30 iunie. Repartizarea la liceu va avea loc pe 14 iulie. Media de la evaluarea naţională va reprezenta 75% din media de admitere la liceu.

Suceava, locul 2 în topul naţional al judeţelor cu cele mai multe medii de 10 la Evaluarea Naţională, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava