Concert pascal
MOPAN Suceava

Șapte orașe, printre care și Suceava, au intrat în cursa pentru titlul de Capitala Tineretului din România. În competiție mai sunt înscrise orașele Alba Iulia, Baia Mare, Galați, Iași, Ploiești și Satu Mare. Orașul care va câștiga titlul de Capitala Tineretului din România, deținut de Bacău, va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro din partea BCR, pentru finanțarea proiectelor propuse. În august vor fi desemnate orașele finaliste, iar până pe 15 octombrie acestea vor trebui să depună candidaturile complete. Orașul câștigător va fi anunțat pe 12 noiembrie, în cadrul Summit-ului Tinerilor, care va avea loc la Bacău. Programul este coordonat de Guvernanţa Capitalei Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul PONT şi BCR. Programul îşi propune să dezvolte modul în care autorităţile locale colaborează cu ONG-urile de tineret şi cu mediul privat pentru a pune tinerii din România în centrul procesului de dezvoltarea urbană.
Ediția 2017 a programului se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis, recunoaștere acordată în 2016 și care confirmă valoarea conceptului și succesul fazei pilot.
În prezent, titlul este deținut de Bacău, oraș care va preda ștafeta pe 2 mai 2018, de Ziua Națională a Tineretului. Orașul care va câștiga acest titlu va primi din partea Băncii Comerciale Române (BCR), co-inițiator al programului, un premiu în valoare de 50.000 de Euro. Acest premiu reprezintă atât un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse de orașul câștigător al titlului, cât și o resursă disponibilă pentru contribuția proprie în atragerea de surse adiționale de finanțare.
Primul oraș din România care a purtat acest titlu și și-a asumat pionieratul acestui program a fost Timișoara, în perioada 2 mai 2016 – 1 mai 2017, urmat de către Bacău, oraș desemnat în urma organizării unei competiții și care va deține titlul de Capitala Tineretului din România până pe 1 mai 2018.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava