Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto34 poze în acest set

Municipiul Suceava se va afla timp de 11 zile sub ”asediul” culturii. Joi, 18 mai, a debutat cu fast Festivalul Internațional Zilele Teatrului „Matei Vișniec” eveniment  organizat de Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Local Suceava și Ministerul Culturii, proiectul  cultural fiind finanțat de Ministerul Culturii. Deschiderea oficială a avut loc în spațiul expozițional al Teatrului ”Matei Vișniec” alături de conducerea instituției, Angela Zarojanu-manager și Alina Mihăescu-director adjunct aflându-se dramaturgul Matei Vișniec și primarul Ion Lungu împreună cu invitați din țară și străinătate. Primarul Ion Lungu a felicitat instituția teatrală suceveană pentru realizările de până acum și a promis sprijin și pe viitor.  Tema festivalului este ”PACE”.

Cum arată Festivalul în cifre?

Anul acesta au răspuns invitației noastre 19 teatre și companii teatrale independente din țară și străinătate, mai exact din 7 țări.

S-au adunat nu mai puțin de 27 de spectacole de mare valoare artistică, cu mesaje și avertismente umaniste care te provoacă și te fac în același timp și răspunzător pentru viitor. Spectacolele de teatru vor fi îmbinate armonios cu evenimente de mare impact cultural: 5 conferințe, 7 lansări de carte, 7 expoziții, 9 concerte de diverse genuri muzicale, 3 ateliere (din care atelierul pentru copii și adolescenți se va desfășura pe parcursul a 5 zile).

Evenimentele vor avea loc în 21 locații diferite  dintre care enumerăm doar câteva, iar pe restul vă invităm să le descoperiți din programul festivalului: Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Casa de Cultură a Studenților Suceava, Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană și Peisaj „Uzina de Apă” Suceava, Casa de Cultură a Sindicatelor, precum și în alte locuri frumoase și de interes din Suceava.

De asemenea, am pregătit un program și pentru Rădăuți, orașul natal al lui Matei Vișniec.

Deschiderea festivalului este una specială, este un dar oferit invitaților noștri din țară și străinătate dar și publicului nostru drag: PREMIERA spectacolului LIVADA, după A.P. Cehov, în regia lui Slava Sambriș.

Peste 400 de invitați, oameni din lumea minunată a vieții culturale, scriitori, dramaturgi, critici de teatru, artiști, regizori, scenografi vor lua parte la dialogul permanent, un veritabil izvor de inspirație și înțelepciune, care va avea loc pe parcursul celor 𝟏𝟏 𝐳𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥. În această lume atât de zbuciumată, în care nesiguranța, frica, nepăsarea și incertitudinea încearcă să se instaleze prin ură și forță avem o mare datorie. Teatrul se identifică ca un mijoc de unire a comunității prin 𝐏𝐀𝐂𝐄.

Suceava se va afla timp de 11 zile sub ”asediul” culturii. A început Festivalul Internațional Zilele Teatrului „Matei Vișniec”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava