Concert pascal
MOPAN Suceava

Județul Suceava și Regiunea Cernăuți au stabilit să realizeze un număr de 14 proiecte care vor fi finanțate cu fonduri europene prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020. Așa s-a stabilit la întâlnirea grupurilor de lucru Județul Suceava – Regiunea Cernăuți pe tema proiectelor comune, transfrontaliere care a avut loc marți în Vama Siret. Partea suceveană a fost reprezentată de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, administratorul public Irina Vasilciuc și specialiști din domeniile în care se lucrează pentru depunerea de proiecte iar partea ucraineană a fost reprezentată de guvernatorul regiunii Cernăuți, Oleksandr Fișciuk și președintele Consiliului Regional, Ion Muntean. Flutur a declarat că cele 14 proiecte vor fi realizate „în oglindă” adică județul Suceava va face 7 proiecte și Regiunea Cernăuți celelalte 7 proiecte.

Pasajul de trecere între Spitalul nou și Spitalul vechi din Suceava, printre proiectele comune ce urmează a fi implementate

”Pe infrastructura de drumuri, pentru accesul în noi puncte de trecere a frontierei, vom face proiecte-pereche. Pe învățământ, pentru dezvoltarea învățământului profesional, vor iniția un proiect comun Colegiul Agricol din Fălticeni și liceul din Hliboca, iar pentru școlile speciale ne propunem să achiziționăm materiale, echipamente și aparate. Vom veni cu mai multe proiecte pe sănătate, din care amintesc pasajul de trecere Spitalul nou – Spitalul vechi. Pe situații de urgență, avem în vedere achiziționare de utilaje cu braț multifuncțional pentru spargerea gheții, utilaj intervenție în zona alpină, sistem de filtrare apă”, a explicat Gheorghe Flutur.

Se are în vedere introducerea județului Suceava și a Regiunii Cernăuți în circuitul rutelor gastronomice

Pentru că gastronomia devine un element important pentru diversificarea ofertei turistice, a spus Flutur, se are în vedere introducerea județului Suceava și a Regiunii Cernăuți în circuitul rutelor gastronomice, circuite care combină locuri de interes istoric cu alte atracții turistice, pentru a crește durata de ședere în destinații. ”Am mai discutat despre oportunitatea de a revitaliza, prin proiecte de cooperare transfrontalieră, o serie de meșteșuguri tradiționale în Bucovina, dogăritul , pictura pe sticlă, ceramica”, a adăugat șeful administrației județene. Pentru Programul Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020 vor fi puse la dispoziție 36 de milioane de euro. O nouă întâlnire urmează să aibă loc pe 3 aprilie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava