MOPAN Suceava

Conducerea FRF a propus în Comitetul Executiv de la mijlocul acestei săptămâni schimbarea modului de desfășurare a Ligii a III-a. Așadar, ediția viitoare de campionat nu va număra 80 de echipe, cum a fost în ediția trecută, 90, cum s-a dorit inițial, sau 96, în cazul în care se mergea pe șase serii a câte 16 echipe, ci nici mai mult, nici mai puțin de 100 de cluburi. Ceea ce înseamnă că vor fi primite pe tabloul de concurs toate formațiile clasate pe locul al doilea la turneele de baraj pentru promovarea în eșalonul al treilea încheiate recent, situație în care se află și Siretul Dolhasca. Astfel, județul Suceava va avea patru reprezentate în ediția de campionat 2020-2021 a Ligii a III-a, Foresta, Bucovina Rădăuți, Șomuz Fălticeni și Siretul Dolhasca.

Pentru a reduce cheltuielile grupărilor din acest eșalon, afectate la rândul lor de criza COVID-19, competiția va fi structurată în 10 serii a câte 10 echipe. În sezonul regulat, fiecare echipă va disputa câte 18 jocuri, în sistem tur – retur.

La finalul sezonului regulat, primele două clasate din fiecare serie vor juca meciuri de baraj. Astfel, locul 1 dintr-o serie se va confrunta cu locul 2 din altă serie, iar locul 2 cu locul 1. Împerecherea exactă între serii urmează să fie anunțată ulterior de către FRF.

Mai apoi, cele zece învingătoare vor juca între ele încă un baraj, pentru ca doar jumătate dintre ele să promoveze.

Deci, în total vor accede cinci echipe în eșalonul secund, în urma a două baraje între echipele fruntașe din cele zece serii. Se va menține, astfel, același număr de promovate în Liga a II-a cum a fost și până acum, când campionatul Ligii a III-a era format din cinci serii a câte 16 echipe fiecare.

În privința retrogradării, ultimele două echipe din fiecare serie vor pica automat în Liga a IV-a, acolo va ajunge și cel mai slab loc 8 din toate cele zece serii.

Ediția de campionat 2020-2021 a Ligii a III-a ar urma să înceapă pe data de 12 septembrie, cu două săptămâni mai târziu decât s-a dorit inițial.

Componența celor 10 serii va fi alcătuită pe baza criteriul geografic, urmând să fie anunțată în zilele următoare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava