Concert pascal
MOPAN Suceava

În Suceava va fi construit un centru de radioterapie pentru copiii şi adulţii bolnavi de cancer, investiţia urmând să fie realizată în următoarele 12 luni de către o companie din Cluj Napoca, Lotus SRL. Noul centru de radioterapie va fi construit în incinta Spitalului Vechi din Suceava. Investiţia va deveni realitate după ce în cursul zilei de luni, managerul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu, şi reprezentantul SC Lotus SRL Cluj Napoca, Sorin Blaga, au semnat contractul de concesiune a unei suprafeței de 1.000 de metri pătraţi pe va fi construii acest centru. La semnarea contractului au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, cel care a susţinut construcţia unui astfel de centru de radioterapie, precum şi şefii de secţii din Spitalul Judeţean.
Investiţia în construcţia şi amenajarea noului centru de radioterapie va fi de 13 milioane de euro. Reprezentanţii companiei clujene au precizat că noul centru va fi unul de diagnostic şi de tratament oncologic.
Unul dintre reprezentanţii firmei din Cluj Napoca, Antoneta Roca, a precizat că în ţară există foarte puţine centre de radioterapie, motiv pentru care pacienţii trebuie să aştepte foarte mult timp pentru a beneficia de tratamentul de specialitate. Ea a subliniat că odată cu deschiderea centrului de la Suceava, de acesta vor beneficia şi pacienţii din judeţele învecinate, dar şi din Republica Moldova şi Ucraina.
De precizat că la noul centru vor veni medici specialişti din Iaşi.
După semnarea contractului, şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a ţinut să aprecieze în primul rând implicarea întregii conduceri a spitalului, a managerului Vasile Rîmbu, a şefei secţiei de de Oncologie, dr. Elena Ganea Motan în susţinerea acestui proiect şi în atragerea unei astfel de investiţii la Suceava, dar şi în dezvoltarea unui parteneriat de succes între public şi privat.
La rândul ei, dr. Elena Ganea Motan a explicat că pentru copiii diagnosticaţi cu cancer, prezenţa unui medic oncolog pediatru la noul centru din Suceava ar fi foarte avantajoasă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava