MOPAN Suceava

Un sucevean în vârstă de 64 de ani a fost prin în flagrant de poliţişti în timp ce fura bani dintr-o maşină.
Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Suceava, în ultimele zile poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la mai multe furturi sau tentative de furt din autovehicule.
„Deşi prin acţiunile preventive şi de informare desfăşurate de poliţişti şi cu sprijinul mass-media, s-a recomandat în permanenţă posesorilor de autovehicule să îşi închidă maşinile cu sistemele de siguranţă chiar şi atunci când părăsesc vehiculul pentru doar câteva momente, s-a constatat că aproape toate sesizările primite făceau referire la furturi sau tentative de furt din maşini lăsate neîncuiate, cu geamurile deschise sau în care erau lăsate bunuri de valoare la vedere”, se arată în comunicat.
Având în vedere aceste particularităţi, precum şi zona de acţiune şi intervalul orar predilect pentru comiterea infracţiunilor, poliţiştii judiciarişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au întocmit un profil al suspectului, fiind organizate acţiuni de monitorizare şi urmărire prin poliţişti echipaţi în ţinută civilă şi elemente de tehnică specifică. În urma acţiunilor desfăşurate timp de patru zile, vineri, 4 septembrie a.c., poliţiştii au localizat o persoană suspectă, care încerca sistemele de închidere ale unor vehicule parcate în zona centrală a municipiului Suceava. Persoana a fost monitorizată permanent, chiar dacă aceasta şi-a schimbat pentru circa patru ore, în mod repetat, itinerariile de deplasare.
După urmărirea suspectului, în jurul orei 12.30, agenţii şi ofiţerii din cadrul Poliţiei municipiului Suceava – Biroul Investigaţii Criminale au reuşit prinderea în flagrant a persoanei respective, un bărbat de 64 de ani, din localitate, imediat după ce acesta a pătruns în interiorul unui autoturism parcat, de unde a sustras suma de 101 lei. Autoturismul în cauză se afla parcat pe strada Republicii, iar bărbatul de 64 de ani a pătruns în interior prin forţarea geamului portierei stânga faţă, lăsat întredeschis. Suma de bani a fost integral recuperată şi predată persoanei vătămate, posesorului vehiculului, un bărbat din Câmpulung Moldovenesc.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluţionat procedural de poliţiştii Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava.
În urma administrării materialului probator, având în vedere şi datele privind săvârşirea de către bărbat şi a altor infracţiuni de acest gen, numai în ultimele două zile fiind probate în sarcina acestuia două infracţiuni de furt şi o tentativă de furt din auto, s-a decis reţinerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Bărbatul de 64 de ani a fost introdus în arestul IPJ Suceava pe baza ordonanţei de reţinere.

Poliţiştii atrag din nou atenţia cu privire la modul de asigurare a vehiculelor, dar şi cu privire la locaţiile de parcare şi la bunurile pe care cetăţenii le lasă în interiorul autoturismelor.
Pentru a preveni furturile din auto, poliţiştii recomandă:
– nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului, hoţii pot acţiona nestingheriţi;
– nu lăsaţi în interiorul autoturismului acte sau alte valori ;
– în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor ;
– când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele ; indicat ar fi şi cuplarea sistemului de alarmă;
– nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate;
– dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, gen, radio casetofoane scumpe sau CD playere, sisteme de navigaţie, staţii auto, este indicat să fie luate în casă pe timpul nopţii;
– încercaţi să montaţi aparatura audio pe un sistem tip şină, cu fişe, care să permită o deconectare uşoară şi fără riscuri ;
– nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii ;
– nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte ; obiceiul de a încuia în torpedou banii , atrage de obicei atenţia;
– cumpăraţi-vă şi dotaţi-vă autoturismul cu sisteme sigure antifurt pentru portiere, portbagaj şi nu în ultimul rând pentru rezervor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava