Concert pascal
MOPAN Suceava

În cadrul Planului de acţiune “Scutul Pădurii 2021”, privind prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza județului Suceava, polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava au acționat în data de noaptea de 27 spre 28 august 2021 pe drumurile publice pentru identificarea celor care transportă ilicit material lemnos.

Astfel, la ora 2:00, lucrătorii de poliție au interceptat pe DJ 209 C, pe raza localității Lucăcești, comuna Drăgoiești o autoutilitară la volanul căreia l-au identificat pe un bărbat de 44 de ani.  Solicitându-i-se să deschidă oblonul autoutilitarei, acesta a declarat faptul că transportă cartofi în județul Botoșani. Întrucât cantitatea transportată era una relativ mică în comparație cu capacitatea autoutilitarei, acest lucru a trezit suspiciuni, motiv pentru care s-a procedat la înlăturarea mai multor saci. S-a constatat faptul că acesta transporta în realitate cherestea de esență rășinoase, fără documente de proveniență.

Polițiștii au inventariat materialului lemnos de către personalul silvic din cadrul O.S. Gura Humorului, în urma căruia a rezultat faptul că bărbatul transporta cantitatea de 6,80 m.c. cherestea rășinoase fără aviz de însoțire.

Materialul lemnos în valoare de 4.352 lei a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților O.S. Gura Humorului, iar șoferul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19, alin. (1), b) din Lg. 171/2010.

Ulterior, la ora 6:00, a fost identificată pe DN 2 E, pe raza localității Cornu Luncii, o altă autoutilitară la volanul căreia se afla un bărbat de 48 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta transportă material lemnos fără documente de proveniență. S-a procedat la inventarierea materialului lemnos de către personalul silvic din cadrul O.S. Gura Humorului, în urma căruia a rezultat faptul că sus-numitul transporta cantitatea de 5,02 m.c. cherestea rășinoase fără aviz de însoțire.

Materialul lemnos în valoare de 3.213 lei a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților O.S. Gura Humorului, iar șoferul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19, alin. (1), b) din Lg. 171/2010.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava