MOPAN Suceava

Miercuri, 17 mai 2023, delegații Asociația Forestierilor din România s-au reunit la Sfântu Gheorghe pentru a-și alege președintele. Conform statutului asociației, durata unui mandat de președinte este de 4 ani, iar numărul de mandate al unei persoane este limitat la două.

Președintele în funcție, Ciprian Dumitru Muscă, a fost ales să conducă ASFOR pentru încă un mandat.

Întâlnirea a început cu prezentarea Raportului de activitate al Consiliului Director și al președintelui ASFOR pentru perioada 2019-2023.

În această perioadă, ASFOR a depășit 2000 de membri. A crescut calitatea serviciilor oferite de membrilor, asociația a fost autorizată pentru formare profesională și a fost realizat documentul de viziune „România verde în 10 pași”.

În ultimii 4 ani, ASFOR a devenit partener de dialog al Guvernului, Comisiilor de specialitate din Parlament și ministerelor Mediului, Agriculturii, Economiei și Fondurilor Europene. A colaborat îndeaproape cu ONG-urile de mediu în vederea susținerii și promovării exploatării sustenabile a pădurilor.

Asociația a adus mereu în atenția factorilor de decizie problemele cu care se confruntă sectorul. S-a implicat în mod constructiv în zona legislativă, ca partener, punând la dispoziție cea mai calificată expertiză profesională.

Pentru a face auzită vocea industriei de exploatare forestieră și de prelucrare primară a lemnului, ASFOR a spus mereu „prezent” la dezbaterile care au contat în pentru industrie. A participat cu bună-credință și profesionalism la toate proiectele și evenimentele – publice sau private – care au avut în centrul atenției sectorul forestier. A creat însă și o serie vastă de evenimente proprii.

În condițiile unei avalanșe de fake-news aruncate în mass-media și în mediul online, ASFOR și-a asumat un important rol în zona comunicării. Plecând de la premisa că cea mai bună apărare este adevărul, ASFOR le-a prezentat românilor nu doar drumul lemnului din pădure spre casele lor, ci și efortul unui sector care contribuie fundamental la economia țării.

A organizat conferințe, a produs filme documentare, a publicat revista de specialitate „Meridiane forestiere” și a înființat site-ul de știri forestmania.ro, singurul site din România dedicat sectorului.

În plan internațional, ASFOR este membru al redutabilelor organizații internaționale EOS, CETTAR și CEI-Bois.

În timpul evenimentului de la Sfântu Gheorghe, au fost lansate 2 cărți – „CREDINȚĂ, CINSTE ȘI ADEVĂR. Patru ani în slujba forestierilor și a pădurii”, semnată de Ciprian Dumitru Muscă și primul Ghid ASFOR, dedicat protecției muncii în sectorul forestier. A fost proiectat documentarul „Noi suntem ASFOR!”

La ședința de la Sfântu Gheorghe au participat peste 180 de reprezentanți ASFOR din 21 de județe – Sălaj, Cluj, Dolj, Maramureș, Vrancea, Sibiu, Harghita, Covasna, Suceava, Brașov, Prahova, Neamț, Bacău, Argeș, Timiș, Bistrița, Călărași, Hunedoara, Gorj, Buzău, Bihor – și din București.

„Sectorul forestier trebuie și merită să fie cunoscut, înțeles și apreciat pentru importanța sa în economia țării noastre. Împreună suntem mai puternici și putem contribui la dezvoltarea organică a economiei țării noastre!”, a declarat Ciprian Dumitru Muscă la începutul noului său mandat de președinte ASFOR.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava