MOPAN Suceava

Suceveanul Florin Sorin Lehaci a fost desemnat de Federaţia Internaţională de Canotaj cel mai promiţător sportiv al momentului pe plan mondial. Este o nominalizare care nu face decât să-i crească încrederea şi să-l mobilizeze pentru a obţine şi alte performanţe în viitor.

Florin Sorin Lehaci este campion mondial în proba de dublu rame, la categoria under 23, alături de Dumitru Alexandru Ciobîcă, care are originile tot în judeţul Suceava. De altfel, cei doi au fost desemnaţi la finalul săptămânii trecute drept sportivii anului 2019 la tineret într-o gală organizată de Federaţia Română de Canotaj.

Florin Sorin Lehaci a declarat că se simte onorat de această nominalizare şi se simte fericit pentru distincţie. „În acelaşi timp, este şi o mare responsabilitate pentru că trebuie să şi demonstrez că această distincţie nu a venit într-o anumită conjunctură. Tocmai de aceea, doresc ca pe viitor să fiu desemnat sportivul anului, deşi aceasta presupune foarte, foarte multă muncă şi sacrificii”, a precizat Florin Sorin Lehaci.

Pentru viitorul apropiat, sportivul sucevean îşi doreşte să fie selectat pentru a face parte din componenţa bărcii de 8+1 a României, care va încerca să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo la Regata programată în luna mai a anului viitor la Lucerna, în Elveţia.

Titlul mondial obţinut de Florin Sorin Lehaci anul acesta la Sarasota, în SUA, vine după alte performanţe notabile. Ascensiunea a început în 2017, când a devenit vicecampion mondial de juniori la dublu rame într-un concurs care s-a derulat la Trakai, în Lituania. În 2018 a obţinut o medalie de bronz cu barca de opt plus unu a României, la Cupa Mondială de la Belgrad. Florin Sorin Lehaci a devenit vicecampion mondial de tineret, la Poznan, tot cu barca de dublu rame, iar mai apoi s-a încununat campion european de tineret la Brest, alături de Dumitru Alexandru Ciobîcă.

În vârstă de 20 de ani, Florin Sorin Lehaci este fratele unei alte campioane mondiale. Este vorba de Ionela Livia Cozmiuc, care are în palmares două titluri mondiale, unul la Sarasota şi celălalt la Plovdiv, alături de suceveanca Geanina Beleagă în proba de dublu vâsle categorie uşoară.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava