MOPAN Suceava

Fundaşul suceavean Lucian Goian a fost inclus în echipa ideală a sezonului 2019-2020 al Super Ligii indiene de fotbal, alcătuită de suporteri, potrivit contului de Twitter al competiţiei.

Această onoare survine la circa o săptămână după ce Goian a fost desemnat de fani cel mai bun fundaş al sezonului.

Goian, care a jucat finala campionatului cu echipa sa, Chennaiyin FC, al cărei căpitan a fost în acest sezon, s-a impus cu 28,7 la sută din voturi în ancheta fundaşilor, urmat de Eli Sabia (25,7%), Prabir Das (24,4%) şi de Mourtada Fall (21,2%).

Lucian Goian (27 ani), care a mai jucat în liga indiană la Mumbai City FC (2016-2019), a reuşit în acest sezon 228 de deposedări şi 30 de blocaje. Alături de Goian, la Chennaiyin FC a mai jucat un român, mijlocaşul Dragoş Firţulescu.

Chennaiyin FC are cei mai mulţi reprezentanţi în echipa ideală a campionatului, patru, ceilalţi trei fiind mijlocaşii brazilian Rafael Crivellaro, indian Anirudh Thapa şi atacantul lituanian Nerijus Valskis (ex-Universitatea Craiova).

Lucian Goian este ”ultimul mohican” al unei familii de fotbaliști din Suceava care îl are ca veteran pe Liviu Goian, jucător la CSM Suceava, la SC Bacău și Debrecen în Ungaria, pe Gigi Goian, care a încercat și el jocul cu balonul rotund, dar care a ales alt fir al vieții și Dorin Goian, mândria Bucovinei, fotbalist plecat din acest oraș și care a evoluat, după Foresta, la Piatra Neamț, Bacău, Steaua și apoi peste hotare la Palermo, în Serie A, Spezia, pentru ca să treacă la Glasgow Rangers și Asteras Tripoli în primul eșalon din Grecia. Să nu uitîm faptul că Dorin Goian a fost căpitanul naționalei de fotbal a României care a marcat, cu Olanda, golul calificării României la Campionatul European din 2008.

Lucian Goian, ”indianul” Sucevei în acest moment se spune că era cel mai talentat din familia de fotbaliști cu același nume, el fiind capabil să evolueze cu success în toate compatimentele de joc, apărare, mijloc și atac.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava