Căpitanul din ultimii ani al echipei naționale de rugby a României, suceveanul Mihai Macovei, și-a prelungit cu doi ani contractul cu echipa franceză Colomiers, formație care se afla pe locul I în a doua ligă profesionistă, în momentul în care competiția a fost stopată de pandemia de Covid.

Humoreanul, în vârstă de 33 de ani, va avea încă o dată șansa de a repeta performanța din sezonul 2019-2010 cu echipa sa de club când a fost la un pas de primal eșalon valoric. Deși echipa sa avea șanse bune la promovare, fiind pe locul I după disputarea a 23 de etape, decizia federației franceze a fost ca sezonul să fie anulat și să nu promoveze ori să retrogradeze nici o echipă.

Mihai Macovei a început rugbiul la Gura Humorului, a fost campion multiplu al României cu Știința Baia Mare și evoluează de câțiva ani la Colomiers, un oraș cu mai puțin de 40.000 de locuitori, aflat la granița Franței cu Andora și Spania, dar cu puternică tradiție în acest sport. A doua ligă franceză este 100% profesionistă și deosebit de puternică, adunând 16 echipe, într-o singură serie. Pentru Macovei promovarea în prima ligă franceză, cel mai puternic campionat al lumii, ar fi marea realizare a finalului de carieră.

Federația Română de Rugby are în atenție încă doi suceveni care evoluează în rugbiul francez, la nivel de eșalon trei.

Humoreanul Vlad Nistor, campion național la juniori cu echipa din Gura Humorului, unul din liderii generației sale, în vârstă de 26 de ani, a promovat la finalul sezonului trecut cu Union Sportive Seynoise Rugby, în Federale 1, Grupa 3. Tot în acest eșalon evoluează un alt sucevean, Răzvan Ilișeșcu, în vârstă de 26 de ani, fiul fostului internațional sucevean Gheorghe Ilișeșcu.

Inclusiv ultimii doi sunt în atenția staffului echipei naționale de rugby și au și selecții pentru echipa de seniori a României.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava