Concert pascal
MOPAN Suceava

România şi-a depus dosarul de candidatură pentru găzduirea Campionatului Mondial de handbal pe plajă din 2022, eveniment care ar putea fi organizat pe litoralul Mării Negre.

Antrenorul federal de handbal pe plajă, Nicoleta Ivan, a declarat că organizarea în ţară a CM ar fi un avantaj pentru naţionala României în vederea obţinerii calificării la Jocurile Olimpice din 2024, acolo unde acest sport va fi prezent în premieră. „Vă dezvălui cu mândrie că ne-am depus candidatura pentru Campionatul Mondial din 2022 şi aşteptăm decizia IHF. Ar fi un eveniment major la Marea Neagră care ar atrage privirile către această ramură. Strategia pe termen lung a federaţiei este să ne calificăm la Jocurile Olimpice din 2024, iar participarea în calitate de ţară gazdă la un Mondial ne-ar oferi o şansă în plus de calificare”, a spus fosta campioană a Italiei cu Salerno.

De altfel, România va evolua anul acesta în premieră la Campionatele Europene de seniori, feminin şi masculin.
Participantă cu naţionala feminină a României la Campionatul European de junioare în 2018, Bianca Bostan (Neptun Constanţa) speră să aibă ocazia să concureze acasă la CM din 2022. „Practic handbalul pe plajă pentru că este ceva ieşit din comun, plin de surprize, şi îmi place să încerc ceva nou de fiecare dată. Trecerea la senioare e grea, e un alt colectiv de la an la an, dar totul e wow. Cred că este foarte important că avem echipă naţională de senioare. Dacă vom organiza Campionatul Mondial ar fi o şansă unică pentru familie şi prieteni să vadă că există şi un handbal distractiv”, a afirmat Bianca Bostan.

Adrian Georgescu, selecţionerul naţionalei feminine de handbal pe plajă, apreciază atenţia care se acordă în ultimul timp acestui sport. „Mă bucur că federaţia acordă din ce în ce mai multă atenţie beach handball-ului. Anul acesta beneficiem de cele mai multe cantonamente şi meciuri de pregătire. Turneul de la Baia Mare este o ocazie excelentă, ca nivel este probabil mai sus chiar şi decât un Campionat European. Avem jucătoare cu experienţă în beach handball, care au terminat junioratul şi au participat deja la competiţii internaţionale. Acest prim Campionat European de senioare este o provocare pentru mine şi fete, aşteptam acest debut de mulţi ani”, a subliniat Georgescu.

Selecţionerul reprezentativei masculine, suceveanul Mihai Rohozneanu, este de părere că România poate ajunge mai uşor la Jocurile Olimpice la handbal pe plajă decât la handbal în sală. „Eu am încredere că beach handball-ul se va dezvolta. Nu avem încă mulţi jucători deoarece echipele de handbal indoor au şi ele obiective de performanţă şi sunt încă reticente să îşi lase sportivii la acţiunile de selecţie la handbal pe plajă, dar muncim să îi convingem. Cred că putem ajunge mai uşor la Jocurile Olimpice cu beach handball-ul, decât cu handbal indoor. Îmi doresc foarte mult să ajung acolo ca antrenor”, a precizat Rohozneanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava