Concert pascal
MOPAN Suceava

Procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava și polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul B.C.C.O. Suceava, beneficiind de suportul tehnic de specialitate al Brigăzii Operațiuni Speciale Suceava, au documentat în perioada 2013-2016 activitatea mai multor persoane cu domiciliul pe raza județelor Suceava, Botoșani și Mureș, implicate în desfășurarea de activități infracționale în domeniul criminalității informatice, respectiv confecţionarea dispozitivelor de obţinere a datelor de pe cardurile bancare, montarea acestor dispozitive la ATM-uri pentru a fi citite datele de pe banda magnetică a cardurilor, clonarea acestora şi efectuarea de retrageri frauduloase de numerar cu carduri blank. Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT Suceava, deși procurarea dispozitivelor de skimming și coordonarea activităților infracționale avea loc pe teritoriul României, efectiv montarea skimmerelor în scopul copierii datelor de pe benzile magnetice ale cardurilor bancare avea loc în străinătate în țări precum Olanda, Norvegia, iar retragerile frauduloase de numerar aveau loc în țări precum Filipine și Coreea de Sud.
În continuarea cercetărilor, în cursul zilei de astăzi, lucrători din cadrul B.C.C.O. Suceava, cu sprijinul colegilor din cadrul B.C.C.O. Mureș, S.C.C.O. Botoșani, I.P.J. Suceava, I.P.J. Botoșani și I.P.J. Mureș, desfășoară o acțiune operativă, ocazie cu care au fost efectuate 3 percheziții domiciliare, au fost puse în executare 5 mandate de aducere și au fost citate alte 5 persoane pentru a fi audiate în calitate de martori.
Până în acest moment, polițiștii au identificat și ridicat de la locațiile în care suspecții locuiesc, 3 laptop-uri, 1 telefon mobil, 3 cartele SIM, 1 card de memorie, 1 card bancar, 2 stick-uri și un dispozitiv artizanal prevăzut cu o minicameră video.
„Activitățile de cercetare penală sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților”, se mai precizează în comunicatul de presă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava